Η συμβιβαστική λύση που αναζητά ο πρόεδρος της ΝΔ στο ζήτημα των έγγραφων δεσμεύσεων, προκειμένου να καταβληθεί η 6η δόση, δεν φαίνεται να είναι αποδεκτή από όλους μέσα στη ΝΔ, με αποτέλεσμα οι πιέσεις προς τον κ. Σαμαρά να εντείνονται και εκ των έσω. Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ Φαήλου Κρανιδιώτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης, ο οποίος χαρακτήρισε «χάρτινη απειλή» τα περί μη εκταμίευσης των 8 δισ. ευρώ και τάχθηκε υπέρ του να μην βάλει την υπογραφή του ο Αντώνης Σαμαράς.

«Εάν δεν πατήσεις εδώ φρένο, τότε θα έρθουν και άλλα» δήλωσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης και εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να επιμείνει στη στάση του να μην υπογράψει, καθώς έχει δεσμευθεί με 5 διαφορετικούς τρόπους.

Παράλληλα, ο κ. Κρανιδιώτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το θέμα της υπογραφής του κ. Σαμαρά ως προαπαιτούμενο για την 6η δόση ενισχύεται κυρίως από «ελληνικά κέντρα», με σκοπό να ταπεινωθεί ο πρόεδρος της ΝΔ και να έχει απώλειες.

Ο κ. Κρανιδιώτης παρατήρησε ότι η στάση του κ. Σαμαρά είναι πολιτική αυτοθυσίας και όχι υποταγής και επανέλαβε ότι η ΝΔ δε συγκυβερνά και δεν πρόκειται να «γίνει πλυντήριο» των όσων έκανε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια.

Σε ερώτηση για το εάν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος στις εκλογές, ο κ. Κρανιδιώτης δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει εάν του το ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Να μην υπογράψει» ο κ. Σαμαράς είπε και ο Γιάννης Μανώλης στη ΝΕΤ. «Ζητούν υπογραφή σε λευκό χαρτί» δήλωσε ο υπεύθυνος συνδικαλιστικού της ΝΔ και τόνισε πως το κόμμα έχει δεσμευθεί για αυτά που πιστεύει.

Σημείωσε, ακόμη ότι η ΝΔ δεν δίνει συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ για όσα έχει κάνει, αλλά στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου για να φέρει εις πέρας αυτά που έχει αναλάβει.

«Η ΝΔ είναι κόμμα ευθύνης και θα πράξει ανάλογα» τόνισε, από την πλευρά του, στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Ερωτηθείς για τις απόψεις που εξέφρασε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο κ. Γιακουμάτος απάντησε: «Η τζάμπα μαγκιά και ο ελληναράς έχει τελειώσει. Δεν μπορεί να βγαίνει όποιος θέλει και να λέει ό,τι θέλει. δεν με ενδιαφέρει ο κύριος. Εγώ είμαι 20 χρόνια βουλευτής και θα περιμένω την απόφαση του κ. Σαμαρά».