από metereologos.gr
Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018
 

Τελεσίγραφο Γιούνκερ για 6η δόση

Μέχρι το Eurogroup της 29ης Νοεμβρίου οι υπογραφές Παπανδρέου-Σαμαρά
Τελεσίγραφο Γιούνκερ για 6η δόση
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Στον αέρα βρίσκεται και πάλι η εκταμίευση της έκτης δόσης καθώς οι ευρωπαίοι δεν πείθονται και δεν αρκούνται από την επιστολή Σαμαρά προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πιστεύοντας ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αντιφατικός στην συμπεριφορά του. Οι Βρυξέλλες έχουν αρχειοθετήσει όλες τις δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ ως προς τη συμφωνία του Οκτωβρίου, τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την κυβέρνηση συνεργασίας, τις οποίες χαρακτηρίζουν αντιφατικές και δίγλωσσες.

Μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τρίτης, η οποία κράτησε μία ώρα, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και σε δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup στάλθηκε ουσιαστικά τελεσίγραφο στις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις ότι πρέπει οι υπογραφές να έχουν φτάσει στις Βρυξέλλες μέχρι την Τρίτη 29 Νοεμβρίου οπότε συνεδριάζει το Eurogroup.

Ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος εξέφρασε στις δηλώσεις του την πεποίθησή του ότι οι αρχηγοί των τριών πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση «θα κάνουν το καθήκον τους» σημειώνοντας εκ νέου ότι οι γραπτές δεσμεύσεις, οι οποίες ζητούνται, αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας. Δήλωσε, επίσης, ότι το ζήτημα των ενυπόγραφων δεσμεύσεων πρέπει να επιλυθεί οπωσδήποτε έως το τέλος του μήνα προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκταμίευσης της έκτης δόσης.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθησή του ότι η έκδοση ευρωομολόγων ή αντίστοιχων εργαλείων μπορεί να δώσει λύση στην κρίση χρέους που ταλανίζει την ευρωζώνη.

Αυτό που ζητείται πλέον από τους Ευρωπαίους από τον κ. Σαμαρά, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως», είναι να καταστήσει σαφές ότι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει αφορούν και την μετά Παπαδήμου εποχή, δηλαδή και μετά τις εκλογές.

Κι αυτό διότι στην επιστολή προς το ΕΛΚ, ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να δεσμευθεί ρητά για την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης έως το 2015.

Μάλιστα, στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι όταν η «μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου» ολοκληρώσει την αποστολή της, θα πρέπει να «τροποποιηθούν συγκεκριμένες πολιτικές», προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του προγράμματος.

Επιπλέον τονίζεται από τις Βρυξέλλες, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να απευθύνει την επιστολή του στον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα στις χθεσινές συναντήσεις του πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου με τους κ.κ. Μπαρόζο και Ρομπάι ήταν καλό αλλά οι κοινοτικοί ανώτατοι παράγοντες ήταν ανένδοτοι ως προς το επίμαχο θέμα της επιστολής Σαμαρά.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Παπαδήμος συναντήθηκε στη Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΚΤ, η συνάντηση «είχε ως επίκεντρο τις πρόσφατες εξελίξεις και την τρέχουσα οικονομική πολιτική στην Ελλάδα».

Ο κ. Παπαδήμος συνοδευόταν από τον επικεφαλής του Οικονομικού του Γραφείου, κ. Γκίκα Χαρδούβελη.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αν ο κ. Σαμαράς δεν υπογράψει τις επόμενες ημέρες όλη η υπόθεση της έκτης δόσης και της βοήθειας προς την Ελλάδα με τις αποφάσεις του Eurogroup της 26-27ης Οκτωβρίου καθώς και η κυβέρνηση συνεργασίας των τριών κομμάτων υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο τινάζονται στον αέρα με δραματικές επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία και κοινωνία λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Τηλεφώνημα Ομπάμα σε Παπαδήμο


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε την Τρίτη ο Πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος. Σε μια από τις σπάνιες παρεμβάσεις του στην υπηρεσία δικτύωσης Twitter ο έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρει ότι «ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την στήριξη των ΗΠΑ στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Πιέσεις από το εξωτερικό


Οι πιέσεις που ασκούνται στον πρόεδρο της ΝΔ είναι ασφυκτικές. Σύμφωνα με το Reuters, την Τρίτη, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ φέρεται να δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL7: «Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι υπάρχει επίσης δέσμευση από τον ηγέτη του μεγαλύτερου [ελληνικού] κόμματος της αντιπολίτευσης για την εφαρμογή του πακέτου των μεταρρυθμίσεων.

»Το να λες ότι ο λόγος σου επαρκεί... έχουμε ξεπεράσει αυτό το στάδιο. Θέλουμε μια υπογραφή από αυτόν τον κ. Σαμαρά. Αλλιώς δεν πρόκειται να πάρουν χρήματα, σε καμία περίπτωση».

Απαραίτητη θεωρεί την υπογραφή του προέδρου της ΝΔ και το Βερολίνο, όπως προκύπτει από δηλώσεις κυβερνητικού παράγοντα, ο οποίος μίλησε με Έλληνες δημοσιογράφους.

«Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να αναμορφώσει πρακτικές και νοοτροπίες» τόνισε, αναφερόμενος στο ζήτημα της εμπιστοσύνης.

Αλλά και στο Παρίσι ο Τύπος φωτογραφίζει τον πρόεδρο της ΝΔ στο ζήτημα που έχει προκύψει με την εκταμίευση της 6ης δόσης.

«Σε κίνδυνο και πάλι η 6η δόση» γράφει η εφημερίδα Les Echos, μιλώντας για την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει εγγύηση για την τήρηση των συμφωνηθέντων.

«Αφού κατάφερε να απομακρύνει από την εξουσία τον πολιτικό του αντίπαλο, τον Γ.Παπανδρέου, τώρα επιχειρεί να περάσει τις θέσεις του στον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον οποίο επισήμως στηρίζει» αναφέρει ο αρθρογράφος της εφημερίδας για την τακτική που ακολουθεί ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κατά την εφημερίδα, η Κομισιόν εκφράζει φόβους ότι μετά τις πρόωρες εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου, η ΝΔ θα επανέλθει στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης της Συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναντήσεων συνέχεια για Ελλάδα και Ιταλία 
Η επιστολή Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα 
Παπαδήμος σε Μπαρόζο: «Εγγυήσεις ναι, οι αρχηγοί θα αποφασίσουν πώς» 
ΝΔ: Δεν υπάρχει αίτημα της ΕΕ για υπογραφή Σαμαρά 
 
 
σχόλια (245)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Συμφωνώ, αλλά δεν συμφωνώ | 23/11/2011 17:11
  Εγώ, ο μέγας Σαμαράς.
  ML
  απάντηση50
   
   
  Follow the money!!! | 23/11/2011 17:03
  ΜΜΕ και εφημερίδες; Follow the money! Σαχλαμαράς και παρεούλα; Follow the money! Φαταούλας και παρεούλα; Follow the money! Κ-λεφταδες και παρεούλες; Follow the money!!! Και βέβαια τι τον νοιάζει τον Σαχλαμαρά ή τον Φαταούλα; Αυτοί έχουν μια μεγάλη μίζα να μοιράσουν, σιγά μη σκεφτούν εμάς!
  Φτύνω ξερνάω
  απάντηση20
   
   
  Τρωγε και σκάσε Αντωνακη. | 23/11/2011 16:28
  Τι το σκαλιζεται, ετσι ή αλλιώς είμαστε δέσμιοι των αποφάσων των βρυξελλών. Η υπογραφή ειναι θέμα τσαμπουκά της Ευρώπης. Ζητά να αποδείξει την εκχώρηση και απόλυτη προσαρμογή του κου Σαμαρά στις όποιες εντολές βρυξελλων χωρίς περετταιρω ελληνικές φανφάρες και καμώματα. Είμαστε στην εντατική, σιγα μην τραβήξουμε μόνοι μας τα καλώδια. Παρε το χρημα το ζεστο, και τις φιλοσοφίες αστες όταν αποφασήσουμε την ηρωική μας έξοδο απ' την Ευρωπη. Τωρα τρώγε και σκασε Αντωνακη!!
  Γ.Λ.
  απάντηση31
   
   
  Κύριε πρόεδρε της ΝΔ | 23/11/2011 16:23
  Το παγκόσμιο παιχνίδι σήμερα αφορά το ισχίων χρηματοπιστωτικό σύστημα της δύσης που έχει ήδη καταρρεύσει. Σήμερα υπάρχει ένας πόλεμος μεταξύ Δολαρίου, Εύρο, Υανγ και Γιεν. Εσείς τι ακριβώς θέλετε? Η Ελλάδα απλώς θα κοιμηθεί όπως έστρωσε. Έχοντας διαβάσει το πολυσέλιδο πρόγραμμα της ΝΔ στο PDF, δεν βρήκα παρά αερολογίες, παρομοίως των άλλων κυβερνήσεων τα τελευταία 30 έτη. Και (αφελώς…?) σας ρωτώ, εσείς προσωπικά τι θέλετε?
  ML
  απάντηση00
   
   
  Εντάξει, εντάξει... Υπογράφω | 23/11/2011 15:19
  Εντάξει, εντάξει... Υπογράφω Σας ευχαριστώ όλους σας για τα εποικοδομητικά σχόλια
  Αντώνης Σαμαράς
  απάντηση20
   
   
   
  ΠΩΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΗΣ ? | 23/11/2011 13:25
  Διαβάζοντας αρκετά από τα σχόλια που γράφονται, μου βγαίνει να αναφωνήσω πως να σχολιάσω τα απαράδεκτα τελεσίγραφα από Ευρώπη μεριά ? Οταν τα περισσότερα σχόλια δείχνουν έναν απίστευτο ΦΟΒΟ, έναν απαράδεκτο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ ! Τι έχουμε πάθει συμπατριώτες ? και γιατί ? Να ψαχτούμε λίγο όλοι μας, είναι πολύ επικίνδυνο να εμφανίζουμε αυτή την εικόνα. Τώρα όσο αφορά τα τελεσίγραφα και την επιμονή τους να εγκλωβίσουν τους πολιτικούς αρχηγούς με υπογραφές που αφορούν τη νέα σύμβαση δανείου, τι να πείς, είναι σε όλους φανερό τι επιδιώκουν. Προσωπικά περίμενα να αντιδράσουν ΟΛΟΙ οι αρχηγοί, αλλά που ? Για τα 6 δις της έκτης δόσης και του θορύβου γύρω από αυτή, κάτι δεν μου κάθετε καλά όταν ο κ. Βενιζέλος με μια και μόνο κουβέντα κάνει τα 30 δις, 60 δις εγγυήσεις στις τράπεζες. Δηλαδή ανά πάσα στιγμή έχουν να καλύψουν αυτό το ποσό !!!!
  Γιώργος (τέως)
  απάντηση53
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Λευκή Επιταγή | 23/11/2011 10:37
  Ζητούν carte blanche - δηλαδή εκ των προτέρων σαναίνεση - συμμόρφωση σε νέα Μνημόνια που θα συντάσσονται, σύμφωνα με τις εκάστοτε -εικάζεται από τη παρελθούσα διετία, χειρότερες οικονομικές συνθήκες- αποφάσεις της διορισμένης απ' αυτούς Τρόικας Ποιος σώφρων μπορεί να συναινέσει σ' αυτή την προοπτική; Αν αυτοί εκβιάζουν υπό τον φόβο μιας δικής μας χρεοκοπίας, μπορούμε κι εμείς να εκβιάσουμε υπό τον φόβο μιας καθολικής δικής τους κατάρρευσης."Έστω αργά παρά ποτέ"!
  Angeliki
  απάντηση611
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Το μιντιακό παιχνίδι | 23/11/2011 09:46
  Τα ΜΜΕ παίζουν άσχημο παιχνίδι. Σιγοντάρουν ένα λάθος που ξεκίνησε ο Σαμαράς και προσπαθούν να μας παρουσιάσουν παράλογους τους Ευρωπαίους που θέλουν να εξασφαλίσουν τα λεφτά τους. Στο Mega αναφέρομαι και τις φίλιες εφημερίδες.
  Γιάννης Δήμας
  απάντηση164
   
   
  Τελεσίγραφο ποιου; | 23/11/2011 01:17
  Καλά που δε ζήτησαν να υπογράψει και η Παπαρήγα. Η χώρα εκπροσωπείται από την κυβέρνηση όχι από το οποιόδηποτε κόμμα. Όταν κλείνουν μια συμφωνία με τον Ομπάμα ζητούν να υπογράψουν και οι Ρεμπουπλικάνοι; Καταλαβαίνω ότι είναι δανειστές και ότι θα βάλουν τους όρους τους, καταλαβαίνω ότι το θέμα είναι τι θα κανείς εσυ που έχεις την ανάγκη και όχι ό άλλος και επίσης καταλαβαίνω τους κινδύνους της χρεοκοπίας. Αυτό δε σημαίνει ότι έχουν δίκιο και εγώ προσωπικά το θεωρώ μείζονα παρέμβαση στα εσωτερικά μας και πολύ κακό προηγούμενο. Η επιμονή αυτή δεν εξηγείται από το έλλειμμα αξιοπιστίας μιας χώρας, εξάλλου ένας πολιτικός μπορεί να βρει χίλιες δυο αφορμές για να μην τηρήσει μια υπογραφείσα συμφωνία και οι Γερμανοί το ξέρουν πολύ καλά αυτό το σπορ. Κατά τη γνώμη κάτι άλλο διακυβεύεται.Παρεπιπτόντως αυτά που ζητούν από το Σαμαρά να υπογράψει σε εμάς δεν τα έχουν ανακοινώσει ακόμα. Στον κ. Σαμαρά άραγε τα έχουν ανακοινώσει;
  Ανώνυμος / η
  απάντηση69
   
   
   
  Samaras is dangerous | 23/11/2011 00:46
  I knew him from Harvard - he was mad. wanted what he wanted without caring about anybody. Spoil butter boy who never worked. Get rid of him greeks.
  DAVID ZANE
  απάντηση138
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  που ειναι η ελπιδα? | 23/11/2011 00:37
  Μετα απο δυο χρονια καταστροφικης οικονομικης πολιτιης, με καταστροφικα αποτελεσματα παντου (χρεος, ανεργια, ΑΕΠ,κοστος δανεισμου, CDS), το να απαιτεις την δεσμευση οποιουδηποτε για την συνεχιση της ιδιας πολιτικης δεν εχει καμια λογικη.Aς μου γραψει ενας τι περιμενει απο αυτην την οικονομικη πολιτικη που εφαρμοζεται.Αναπτυξη?
  k
  απάντηση75
   
   
   
  ευρωπη | 23/11/2011 00:01
  Μηπως ο Γιουνγκερ θελει να παει ο Σαμαρας στις Βρυξελλες και να του κανει στοματικο ερωτα( την αλλη την λεξη δεν την λεω για να μην θεωρηθει βρισια..)?? καλα πλακα μας κανουνε οι Ευρωπαιοι ηγετες? Ποσο θα παιζουνε με την υπομονη μας? Αφου πρωτα απ ολα ξερουμε οτι αυτα ειναι εκβιασμοι. απο πισω ξερουμε οτι αυτα τα λεφτα πανε στις τραπεζες τους που τους χρωσταμε.. Αρα τι μας εκβιαζουνε συνεχεια? αν θελανε να βοηθησουνε οι δεξιοι ηγετες ας μας δανειζανε με 1% απευθειας απο την ΕΚΤ οπως δανειζει αυτη τις ιδιωτικες τραπεζες.. Σαπια Ευρωπη θα καταρευσει σαν χαρτνος πυργος με τετοια ανδρεικελα που την κυβερνανε.'' ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ! ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ''. ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΔΕΞΙΑΣ
  eo
  απάντηση411
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ | 22/11/2011 23:40
  Τι ατυχία είναι αυτή γιά τη χώρα. Μέσα στην δίνη της μεγαλύτερης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης τα τελευταία 8 χρόνια να έχει στο τιμόνι της ΤΡΕΙΣ τραγικές φιγούρες......Μόνη ελπίδα Παπαδήμος μέχρι Οκτώβρη του 2013 και μετά βλέπουμε.
  JOHNKRO
  απάντηση126
   
   
  DESTE TON | 22/11/2011 22:58
  KALA STH N.D. EXEI TOSOYS SOBAROYS SE STYL SPHLIOTOPOYLOU MHTSOTAKH BARBITSOTH K.T.L. GIATI DEN TON PIANOYN AYTON TON KYRIO NA TO DESOUN KAI NA MHN MILAH DIOTI AYTOS ETSI OPOS PAH THA MAS AFISH NA PETHANOYME THS PINAS EKSETIAS MIA YPOGRAFHS, LES KAI AYTOS DEN FTEH SE TIPOTA.
  gianis
  απάντηση85
   
   
  SYGNOMH | 22/11/2011 22:54
  KATA TH GNOMH MOY PREPEI O GIUNKER NA ELTH STO MEGALO SAMARA NA TOY PESH STA PODIA KAI NA TOY PH;;; SOY ZHTO SYGNOMH MEGALE GIA TA PSEMATA POY MAS EIPATE TOSA XRONIA, KAI THA SAS PLHROSOYME DIOTI EISAI O ELLHNAS O MEGALOS POY FERH TO ONOMA TOY SAMARA. GIAYTO SE PROSKYNAO. MA DEN NTREPOMASTE LIGAKI?????????????????
  andreas
  απάντηση123
   
   
  Η Ελλαδα σε θανασιμο κινδυνο εξαιτιας του Σαμαρα! | 22/11/2011 22:11
  Ο κινδυνος οχι μονο να μην παρουμε τη δοση αλλα και να βρεθουμε μεσα σε λιγους μηνες χρεωκοπημενοι και εκτος Ε.Ε. ωρα με την ωρα γινεται και πιο αμεσος. Η καταστροφη ερχεται εξαιτιας της ξεροκεφαλιας ενος ανυθυνου και επικινδυνου πολιτικου. Ποτε θε ξεσηκωθουν οι εντιμοι Νεοδημοκρατες να τον πεταξουν απο την ηγεσια του κομματος. Η ανοχη ειναι ενοχη
  Κ.Κ.
  απάντηση911
   
   
   
  Ειναι αστειο... | 22/11/2011 21:55
  ...να βλεπεις πως οι ντοπιοι Βαλκανιοι πολιτικοι της πλακας νομιζουν οτι οι δηθεν μαγκιες και κουτοπονηριες τους περνανε σε ατομα οπως η Μερκελ! Εγω θα ηθελα να ζητησουν την υπογραφη και του Τσιπρα και της Παπαρηγα....εκει να δεις γελιο που θα επεφτε!.....
  BM
  απάντηση122
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Τον λαο πρεπει να τον υπηρετεις κι οχι αυτος να σε υπηρετει κ. Σαμαρα! | 22/11/2011 21:53
  Εκατομμυρια Ελληνες περιμενουν απλα την τζιφρα σου για να εχουν να φανε τον επομενο και τους εποιμενους μηνες κ. Σαμαρα! Δεν εχουν εχουν ολοι εξασφαλισμενα τα προς το ζην οπως εσυ κ. Σαμαρα. Σταματα λοιπον να κανεις τον μαγκα εις βαρος του λαου. Να τον σεβεσαι το λαο αλλιως θα σε παρει με τα γιαουρτια
  Nikolaou
  απάντηση102
   
   
  Σαχλαμαράς ο Αρνησιέυς | 22/11/2011 21:50
  Είναι απερίγραπτα λαϊκιστής ο Σαμαράς. Από τη μία δηλώνει ότι θα υπογράψει κανονικά τη δανειακή σύμβαση όταν έρθει η ώρα αλλά δεν θα προ-υπογράψει από τώρα αυτό που πρόκειται να υπογράψει αργότερα. Αυτή η κουτοπονηριά είναι προφανώς για εσωκομματικούς λόγους και μάλιστα μόνο για το κομμάτι της ΝΔ που σχετίζεται με τη λαϊκή δεξιά. Έτσι, δεν μπορεί να πάρει κάποιους απογοητευμένους του ΠΑΣΟΚ αλλά μπορεί εύκολα να χάσει και παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ. Πρέπει να είναι κανείς “πολύ τετράποδο” για να πιστεύει ότι η άρνηση του Σαμαρά για προ-υπογραφή έχει πατριωτικό χαρακτήρα.
  Κάποιοι στο στρουμφοχωριό τρώνε κουτόχορτο
  απάντηση103
   
-