Τη στήριξή του στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου παρείχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο κ. Παπουτσής χαρακτήρισε τον κ. Παπανδρέου ως «εθνικό κεφάλαιο» και ανέφερε ότι στηρίζει την πολιτική παρουσία του στο κόμμα. Πρόσθεσε ότι είναι «εκτός τόπου και χρόνου» η συζήτηση για τη διαδοχή και ο ίδιος δεν συμμετέχει σε αυτήν, λέγοντας ακόμη ότι είναι εξαιρετικά ανεύθυνη η συζήτηση περί ηγεσίας και υπονομεύει την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης που χρειάζεται στήριξη.
«Οι συζητήσεις στο ΠαΣοΚ θα είναι διαφορετικές εάν τελικά η χώρα έχει διασωθεί ή εάν θα έχει πτωχεύσει» σημείωσε ο υπουργός και αναρωτήθηκε «στον πρωτεργάτη αυτής της προσπάθειας, της υπέρβασης θα πρέπει να του απαγορεύσει κάποιος να κριθεί από τον λαό για τον οποίο εργάστηκε;».

Ερωτηθείς για την παρουσία του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση επεσήμανε ότι σε αυτή συμμετέχουν κόμματα που έχουν κοινοβουλευτική παρουσία και «όλοι μας έχουμε κάνει μια προσωπική υπέρβαση για τον εθνικό σκοπό». Και συμπλήρωσε χαριτολογώντας «εγώ πάντως όταν αγωνιζόμουν για το σύνθημα »ΠαΣοΚ, λαός στην εξουσία» , εννοούσα άλλα πράγματα».

«Δεν θέλουμε συλλήψεις αλλά να πληρωθούν τα χρέη»

Ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε εκτενώς στη λειτουργία της Οικονομικής Αστυνομίας με αφορμή τις εξαρθρώσεις κυκλωμάτων και τις συλλήψεις οφειλετών προς το Δημόσιο λέγοντας πως έχει διακριτούς ρόλους από αυτούς του ΣΔΟΕ και σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαφθοράς. Το κράτος δεν χαρίζεται σε κανέναν».
Τόνισε επίσης ότι στόχος δεν είναι να γίνονται συλλήψεις αλλά το ενδεχόμενο να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη να αποτελέσει κίνητρο για τους οφειλέτες να πληρώσουν τα χρέη τους προς το κράτος.
Οταν ρωτήθηκε για το εάν θα γίνουν συλλήψεις για όσους δεν πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές απάντησε πως είναι θέμα των αρμόδιων φορέων και του υπουργείου Οικονομικών εάν αυτό θα αποτελέσει αδίκημα για χρέη προς το Δημόσιο.
Προανήγγειλε ακόμα δύο συλλήψεις για υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων αναφέροντας ότι μέχρι σήμερα ο συγκεκριμένος χώρος εγκληματικής δραστηριότητας αποτελούσε άβατο και τα διαφυγόντα κέρδη από την συγκεκριμένη περίπτωση ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Για το κτιριακό πρόβλημα στην Ακτή Βασιλειάδη

Οταν ρωτήθηκε από το «Βήμα» για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κτίριο του υπουργείου στην Ακτή Βασιλειάδη και τις αντιδράσεις των πολιτικών υπαλλήλων του πρώην ΥΕΝ ο κ. Παπουτσής είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν δέχομαι υπονόμευση από κανέναν» προσθέτοντας πως θα δώσει την Τρίτη έκτακτη συνέντευξη Τύπου στον Πειραιά.
Δήλωσε αποφασισμένος να εφαρμοστούν οι σχετικές διατάξεις σε ότι αφορά την οργανωτική λειτουργία του Λιμενικού Σώματος και τους χώρους όπου θα λειτουργούν οι υπηρεσίες του και κατηγόρησε τους πολιτικούς υπαλλήλους ότι δεν θέλουν να εφαρμόσουν τις αποφάσεις των Γενικών Γραμματέων τους.