Τελεσίγραφο να σταματήσουν οι δημόσιες αντεγκλήσεις και οι εσωκομματικές συγκρούσεις μεταξύ των «γαλάζιων» βουλευτών και στελεχών έστειλε το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς.

Με μια αυστηρή δήλωση που αποτελεί την τελευταία προειδοποίηση, ο κ. Σαμαράς επέλεξε, εν μέσω του εμφυλιοπολεμικού κλίματος που επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα, να παρέμβει και να στείλει σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

«Μη με δοκιμάζετε» είναι ουσιαστικά το μήνυμα που στέλνει ο κ. Σαμαράς με αποδέκτες προς ολόκληρο το εσωκομματικό πεδίο, σε μια προσπάθεια να λήξει η σκληρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ εκπροσώπων της «λαϊκής δεξιάς» και των αποκαλούμενων φιλελεύθερων στελεχών της Ν.Δ.

Ο κ. Σαμαράς, σε μια χρονική στιγμή που λαμβάνει διαστάσεις η εσωκομματική σύγκρουση, ξεκαθάρισε ότι όποιος συνεχίσει να «ασχολείται με ανύπαρκτα προβλήματα μέσα στην ΝΔ» θα βρεθεί αυτομάτως εκτός κόμματος.

«Ο επόμενος που θα ασχοληθεί με ανύπαρκτα προβλήματα μέσα στη Νέα Δημοκρατία, που προσβάλλουν όχι μόνο τον κάθε Νεοδημοκράτη -αλλά σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο Ελληνικός λαός- και τον κάθε Έλληνα, ας γνωρίζει ότι θα βρεθεί αυτόματα έξω από το κόμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς προσερχόμενος στα γραφεία της Ν.Δ. και συμπλήρωσε με νόημα: «Και ας μη θελήσει να με δοκιμάσει».

Η κίνηση του κ. Σαμαρά κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς η Ν.Δ. εμφάνιζε μια πολύ κακή εικόνα τις τελευταίες ημέρες που είχε επιπτώσεις στη δημόσια εικόνα της.

Το «σιωπητήριο» ήταν επιβεβλημένο, καθώς κινδύνευε η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου, αφού το περασμένο τριήμερο, ήταν ιδιαίτερα θερμό με καρφιά, αιχμηρές δηλώσεις, προκλήσεις και ειρωνείες.

Γι’ αυτό ο πρόεδρος του κόμματος τους προειδοποίησε να μη δώσουν συνέχεια στην αντιπαράθεση που προέκυψε, καθώς θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς των διαγραφών.

Σε αυτό το κλίμα, υπάρχουν βουλευτές της Ν.Δ. που θεωρούν ότι είναι επιβεβλημένη μια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία θα γίνει χωρίς την παρουσία των δημοσιογράφων και να συζητηθούν «ανοικτά» τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

«Να πάμε όλοι με ανοικτά χαρτιά και να μιλήσουμε. Να πούμε ευθέως τι θέλουμε και τι πιστεύουμε ενώπιον του Σαμαρά. Μετά δεν θα έχει κανένας το δικαίωμα να ασκεί κριτική στα ΜΜΕ» αναφέρει στο «Βήμα» κεντρικός βουλευτής της Ν.Δ.

Πάντως, παρά τη δημόσια δήλωση του κ. Σαμαρά, κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει εάν θα υπάρξει ανακωχή μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών. Οι διαφορές είναι μεγάλες σε ιδεολογικό πεδίο, παρά την προσπάθεια που καταβάλλεται για το αντίθετο, ενώ στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους στάζει χολή η μια πλευρά για την άλλη.