από metereologos.gr
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
 
 

ΝΔ: Σφοδρή σύγκρουση φιλελεύθερων - Φ. Κρανιδιώτη

Πολεμικό κλίμα μεταξύ Κ. Μητσοτάκη, Μ. Βαρβιτσιώτη με τον «πολιτικό φίλο» του προέδρου της ΝΔ
ΝΔ: Σφοδρή σύγκρουση φιλελεύθερων - Φ. Κρανιδιώτη
Ιδιαίτερα έντονη η αντιπαράθεση μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη (αριστερά) και Φ. Κρανιδιώτη (δεξιά)
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση των φιλελεύθερων της Ν.Δ. με τους εκφραστές της πατριωτικής και λαϊκής δεξιάς, με τους κκ. Κυριάκο Μητσοτάκη και Φαήλο Κρανιδιώτη να έχουν πάρει τα όπλα, όπως είχε ήδη προαναγγείλει το Βήμα, ενώ στη διαμάχη παρενέβη και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτη που συντάχθηκε με τον πρώτο, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον δεύτερο.

Η σύγκρουση φαίνεται ότι θα είναι ανελέητη και πλέον η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, αφού εκπροσωπούν δυο τελείως διαφορετικές σχολές με επιρροή στο εσωτερικό της Ν.Δ. Το πολεμικό κλίμα συντηρείται και αποτελεί συνέχεια της εσωκομματικής αντιπαράθεσης που είχε η ομάδα των «πέντε» φιλελεύθερων της Ν.Δ., οι κκ. Μητσοτάκης, Βαρβιτσιώτης, Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης και Ευ. Αντώναρος που πίεσε να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας με τα στελέχη της σκληρής λαϊκής δεξιάς που είναι υποστηρικτές του «όχι» .

Ο χαρακτηρισμός του «όψιμου νεοδημοκράτη» που απέδωσε στον κ. Κρανιδιώτη ο τομεάρχης της Ν.Δ. μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Βήμα fm 99.5, προκάλεσε την οργή του δικηγόρου και προέδρου του Δικτύου 21, τον οποίο αποδοκίμασε ο κ. Βαρβιτσιώτης βοηθώντας πολιτικά τον κ. Μητσοτάκη.

Με την κίνηση να συνταχθεί ευθέως με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Βαρβιτσιώτης δίνει το στίγμα της ομάδας των φιλελευθέρων, οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν τους σκληροπυρηνικούς και εκφραστές της πατριωτικής - λαϊκής δεξιάς να επιβάλλουν την άποψή τους.

Μετωπική επίθεση Κυριάκου κατά Φαήλου
O κ. Μητσοτάκης, στον απόηχο της χθεσινής εκτίμησης του προέδρου του Δικτύου, ότι οι φιλελεύθεροι στη Ν.Δ. είναι μειοψηφία, εξαπέλυσε μετωπική επίθεση κατά του κ. Κρανιδιώτη, λέγοντας: «Εχει αγωνιστεί έως τώρα για τον Οτσαλάν και για τον Αραφάτ, αλλά απ' ότι ξέρω όχι για τη Ν.Δ.».

Παράλληλα επεσήμανε ότι δεν μπορεί ο κ. Κρανιδιώτης να κάνει υποδείξεις σε εκλεγμένους βουλευτές, ενώ σημείωσε, διαφωνώντας με τις διαγραφές, ότι η ΝΔ «κέρδισε την αυτοδυναμία όποτε συνέθετε όλες τις φωνές».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για πρόσωπο χωρίς θεσμική ιδιότητα που δεν βοηθά στην προσπάθεια της ΝΔ καθώς προκαλεί διχασμό αντί σύνθεσης στο κόμμα.

Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη πυροδότησε ένταση και η απάντηση ήταν άμεση από τον κ. Κρανιδιώτη που έχει κατά καιρούς επικρίνει την ομάδα των φιλελευθέρων για τη στάση τους.


Ρουκέτες Φαήλου κατά Κυριάκου

«Οποιος διεκδικεί το αλάθητο να προσχωρήσει στον Καθολικισμό και να γίνει Πάπας. Είναι αλήθεια πως η δράση μου από τα 16-17 μου δεν ήταν και δεν είναι στενά κομματική»
απάντησε ο κ. Κρανιδιώτης όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και συμπλήρωσε πως η δράση του ήταν και είναι για την εθνικά πολιτική, την συμπαράσταση στον Κυπριακό και Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, στο Αρμενικό και Κουρδικό Κίνημα.

«Αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Κολωνάκι, τη Μύκονο και την Αράχοβα δεν έχω κάνει, τα τιμολόγια μου είναι πληρωμένα στην ώρα τους, τις τιμές της αγοράς τις γνωρίζω και δεν είμαι πορφυρογέννητος.Δεν παρέλαβα από τον πατέρα μου κανένα πολιτικό τιμάριο, μόνο το παράδειγμα του» υποστήριξε ο κ. Κρανιδιώτης.

Στη συνέχεια άφησε αιχμές για τη στάση του κ. Μητσοτάκη και τις επιδιώξεις του, λέγοντας: «Εγώ πάντως στις 9 Οκτωβρίου 2009, όπως και πριν επί χρόνια, ψήφισα Νέα Δημοκρατία και Κώστα Καραμανλή, τον οποίο στήριξα και με κείμενα μου προεκλογικά. Κάποι άλλοι δεν είμαι σίγουρος και τι ψήφισαν και τι εύχονται».


Σκηνικό ρήξης
Η σφοδρή δημόσια αντιπαράθεση των δυο προσώπων, προβληματίζει μεγάλο αριθμό βουλευτών που θεωρούν ότι διαμορφώνεται σκηνικό ρήξης, μεταξύ δυο τάσεων εντός της Ν.Δ.

Από τη μια πλευρά είναι οι φιλελεύθεροι που υποστήριζαν με πάθος την ιδέα της κυβέρνησης συνεργασίας και από την άλλη οι οπαδοί της λαϊκής δεξιάς που διαφωνούσαν πλήρως.

«Μόλις ψηφισθεί η δανειακή σύμβαση θα δείτε ότι θα βγούνε οι γνωστοί φιλελεύθεροι της Ν.Δ. οι οποίοι είχαν ετοιμάσει κουστούμια, πριν συμφωνήσει ο Σαμαράς, θα πουν ότι εμείς για το καλό της Ελλάδας στηρίζουμε την κυβέρνηση και θα φύγουμε από τη Ν.Δ.» είπε χθες ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, αν και μέλος της Ν.Δ., ο κ. Π. Καμμένος.

Βαρβιτσιώτης: «Δεν τον γνωρίζω ως στέλεχος της Ν.Δ.»


Τον κ. Κρανιδιώτη στόχευσε ο κ. Βαρβιτσιώτης που εξαπέλυσε πολύ πιο σκληρή επίθεση, τασσόμενος στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη.

«Εγώ τον κ. Κρανιδιώτη ως στέλεχος της ΝΔ πάντως δεν τον γνωρίζω. Ξέρω ότι έβαλε μια φορά υποψηφιότητα για την κεντρική επιτροπή του κόμματος, και δεν εξελέγη, μάζεψε 10-12 σταυρούς, κάτι τέτοιο» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης στο Ρ/Σ ΑΝΤ1 97,2.

Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της Ν.Δ. υποστήριξε ότι υπάρχουν τα θεσμικά όργανα, τα στελέχη της παράταξης, οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ένα συγκεκριμένο ρόλο και θέση, είτε είναι κομματική είτε είναι πολιτική, οι οποίοι εκφράζονται και υπάρχουν διάφοροι οι οποίοι σχολιάζουν την πολιτική πραγματικότητα.

«Εγώ τον κ.Κρανιδιώτη τον θυμάμαι ως υπερασπιστή διαφόρων κινημάτων, και τον θυμάμαι και ως πολιτικό στέλεχος μιας κίνησης που νομίζω δεν είχε κανένα εκλογικό αποτέλεσμα, αν θυμάμαι καλά του κ. Χαραλαμπίδη, κάτι τέτοιο. Τώρα ο ίδιος περιφέρεται ως στενός φίλος του Α. Σαμαρά, τι να σας πω τώρα αν αυτό αποτελεί πολιτική θέση, για μένα δεν αποτελεί πολιτική θέση» είπε με εμφανώς ειρωνική διάθεση ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ο ίδιος ανέφερε πως δεν τον θυμάται σε κανέναν αγώνα της ΝΔ, η οποία όπως διευκρίνισε πάντοτε υπήρξε ένα δημοκρατικό – φιλελεύθερο, ευρωπαϊκό κόμμα, ανοιχτό κόμμα.


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: διχάζει τη ΝΔ ο Φαήλος Κρανιδιώτης 
 
 
σχόλια (114)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Πολύ ωραίο το ονοματάκι σας | 20/11/2011 18:32
  Αφεντικ,ό πολύ χαριτωμένο όνομα το Φαήλος. Ταιριάζει σε κομμωτή, μανικιουρίστα και μόδιστρο.
  gypto
  απάντηση40
   
   
  Για τα κουκιά τα κάνεις όλα | 20/11/2011 03:59
  Ρε παιδιά, ο Φαήλος χρειάζεται στον Σαμαρά για να μαζεύει καμμιά ψήφο από τα δεξιά. Τι πωρώνεστε ...
  Ελελεύ
  απάντηση20
   
   
  Κυριακο κανε μου dislike... (Πες το | 20/11/2011 03:51
  Σχολια
  Άπολις
  απάντηση00
   
   
  Ραφαήλ | 19/11/2011 23:34
  Αγαπητέ Αντικλή, τα πράγματα μάλλον είναι πιό απλά. Το ' Φαήλος ' καί οχι ' Φάυλλος ' μάλλον προέρχεται από το Ραφαήλ- Ραφαήλος- Φαήλος. Απλή λογική.
  Aντίκλεια
  απάντηση00
   
   
  ρε βλημα .... | 19/11/2011 21:24
  Εισαι τελειως βλημα Ραβανε. Ποσο δεξιος εισαι ???? Και ποσα παιρνεις απο το μητσοτακεικο????
  o xenos
  απάντηση03
   
   
  Πισω από τα πρόσωπα, κρίση ταυτότητας και ιδεολογίας | 19/11/2011 17:49
  Κατά τη γνώμη μου η ΝΔ επιτέλεσε μέχρι τώρα ένα σημαντικό έργο, προσελκύοντας ψηφοφόρους με φασίζουσα ιδεολογία στους κόλπους της. Έτσι κατάφερε να αδρανοποιήσει φασιστικά, εθνικιστικά, ρατσιστικά και θρησκόληπτα αντανακλαστικά στο πλαίσιο μιας συντηρητικής αλλά δημοκρατικής νομιμότητας. Σήμερα τα πράγματα έχουν γίνει περίπλοκα. Η φιλελεύθερη ελίτ συρρικνώνεται, ενώ η ακροδεξιά βάση της ΝΔ, που δεν είναι και μικρή, απαιτεί όχι μόνο να ψηφίζει, αλλά και να εισακούεται. Όλα δείχνουν κρίση ταυτότητας.
  MARIA
  απάντηση30
   
   
  Ημαρτον ! | 19/11/2011 17:04
  Δε θέλω να σχολιάσω τις δηλώσεις κανενός,πολύ δε περισσότερο δε θέλω να πάρω τις θέσεις κανενός ! Δεν κρατιέμαι όμως και θα το ρωτήσω : ποιος είναι αυτός ο Φαήλος Κρανιδιώτης που ασχολούμαστε με τις δηλώσεις του και προκαλείται μείζον πολιτικό θέμα ?Τί πάει να πει "πολιτικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά" ? Από που κι ως που οι δηλώσεις κάποιου αποτελούν αιτία να τοποθετούνται και να τσακώνονται βουλευτές ? Δηλαδή,τώρα που -ας πούμε- κάναμε κυβέρνηση συνεργασίας,το επόμενο μείζον ζήτημα για τη χώρα είναι ο Φαήλος και οι δηλώσεις του ? Έλεος ! Υ.Γ. Φανταστείτε πόσο αγαπημένοι είναι στη Ν.Δ. που ο Σαμαράς βάζει το φίλο του να πυρπολεί το κλίμα και οι άλλοι αμέσως σηκώνουν το γάντι και βρίζονται ασταμάτητα ! Κάτι λέγαμε για σοβαρότητα και αξιοπρέπεια των πολιτικών πριν καμια εβδομάδα,αλλά που.....
  Προβληματισμενος
  απάντηση30
   
   
  Εφτιαξε.... | 19/11/2011 13:19
  ...ένα βούρλο ένα site όπως και χιλιάδες άλλα για να βγάζει τα απωθημένα του, "σήκωσε " και εξακολουθεί να "σηκώνει" ψηλά το θέμα του Οτσαλαν (κανένα άλλο "παράσημο" δεν έχει ? ) βλακωδώς σκεπτόμενος ότι "ο έχθρος του εχθρού μου είναι φίλος μου" και κάθεται και ασχολείται η μισή Ελλάδα με την πάρτη του. Σιγά τα ωα... αποδυκνύεται , προϊόντιος του χρόνου, ότι "το μαστιγώνουν το δελφίνι". Λες? ε ρε γέλιο...
  Nikosp
  απάντηση20
   
   
  ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΚΩΘΗΤΕ | 19/11/2011 13:08
  Παιδιά σηκωθήτε να βγούμε στους δρόμους, με ρόλλεξ στα χέρια με γούνες στους ώμους........ κι αφήστε του ΒενιζελοΛοβέρδους να παίζουν μόμοι τους στο γήπεδο !!!
  Γιώργος
  απάντηση20
   
   
   
  Που να βρεθεί λίγο τσίπα.... | 19/11/2011 12:24
  Πολύ ωραία η λογική των υιών μητσοτάκη, βαρβιτσιώτη...Δεν το ξέρουν το παιδί (ούτε κι εγώ) , δεν συμμετείχε στούς φοβερούς αγώνες που έδωσαν οι ίδιοι για το κόμμα????Αρα δεν δικαιούται να ομιλεί...Μόνο οι ίδιοι νομιμοποιούνται αφού τους ψήφισε ο περήφανος και σοφός Ελληνικός λαός που επίσης ψηφίζει καρατζαφέρηδες, τσίπρες , παπαρήγες, και παπανδρέηδες(όλο το γενεολογικό δένδρο)...Αγαπητοί ψηφοφόροι τους , συνεχίστε να ψηφίζεται οτιδήποτε υπάρχει σε απόγονο(και να τους δίνετε άλλοθι και νομιμοποίηση) και να είστε σίγουροι οτι μας περιμένουν καλύτερες ημέρες...
  Ποιός την έχασε για να την βρούν οι απόγονοι..
  απάντηση1940
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΒΗΜΑ=ANTI/ANTINEWS | 19/11/2011 08:55
  Το ΒΗΜΑ σε ρόλο Anti/Antinews, όπως λέμε Antivima. Και εις ανώτερα. Τόσο καλά! Συγχαρητήρια παιδιά!
  Antivima
  απάντηση1121
   
   
  "Φάυλλος" | 19/11/2011 08:41
  Πληροφορία ως προς το όνομα "Φάυλλος": Ο Φάυλλος ήταν αδελφός του στρατηγού της Φωκίδος, Ονόμαρχου, κατά τον Γ' ιερό πόλεμο (353 π.Χ.) με τον Φίλιππο της Μακεδονίας. Κατά τα λοιπά θλίβομαι για το κατάντημα της Ν.Δ. Τέλος, ως προς τον κ. Βαρβιτσιώτη (τον νεώτερο), μην νομίζει ότι ξεχνιέται εκείνο που είπε δημοσίως (από τηλεοράσεως) όταν προ ετών τέτοιες μέρες, μερικοί αλήτες έκαψαν την ελληνική σημαία στο πολυτεχνείο.
  ΑΝΤΙΚΛΗΣ
  απάντηση619
   
   
  Εαν ζούσαμε σε σοβαρή χώρα | 19/11/2011 08:34
  Αυτοί οι εθνοπατριώτες είναι πολύ επικίνδυνοι για τον τόπο. Εαν ζούσαμε σε σοβαρή χώρα ο Κρανιδιώτης θα έπρεπε να έχει εκτελεστεί για εθνική προδοσία στην υπόθεση Οτσαλάν,που κόντεψε να μας βάλει σε πόλεμο. Ευτυχώς που δεν προσπάθησε να φέρει και τον Καντάφι στην Ελλάδα.
  Γιάννης Δήμας
  απάντηση3914
   
   
  Ντροπή | 18/11/2011 23:30
  Ντροπή σε όλους τους να καπηλεύονται την έννοια του φιλελευθερισμού και της λαϊκής δημοκρατίας ως ταμπέλες που έβαλαν σε ξένα χωράφια. Απέχθεια για όλους αυτούς τους μικρούς μωρούς που αυτοαποκαλούνται πολιτικοί με μόνο σκοπό την ιδιοτέλεια και τον σφετερισμό της δημοκρατίας. Ο εξοστρακισμός καταργήθηκε δυστυχώς προ πολλού και μαζί του χάθηκε και το ήθος. Αμήν, αμήν σας λέγω, όλοι τους αργά η γρήγορα θα φύγουν.
  Αθανάσιος Καπράλος, LLB, BSBA
  απάντηση153
   
   
  ΕΓΩ ΜΙΛΆΩ ΤΩΡΑ! | 18/11/2011 22:38
  Και σαν εμένα υπάρχουν πολλοί! Τον σαμαρά δεν τον ψήφισα στις εσωκομματικές εκλογές! Η μάνα μου (για να γελάσουμε, ανένδοτη)! Τελικά ο σαμαράς τον βλέπω να μένει με την μάνα μου μαζί και το μαντήλι το καλαματιανό! Α, Θα του κάνει παρέα το λαμόγιο ο λυμπερόπουλος ο τράγκας (το αρχΙλαμόγιο της δημοσιογραφίας) ο λωποδύτης ο κουρής και το σαπάκι ο παπαγιάννης με το φίμωτρο!
  Ανώνυμος / η
  απάντηση558
   
   
  Για πρωτη φορά | 18/11/2011 22:10
  Ισως για πρωτη φορά χωρίς να έχω πλήρως ενημερωθεί με άνα θέμα, συντάσσομε με τον εκλεγμένο εκπρόσωπο καοι οχι με το μηστικοσύμβουλο. Μπορεί να κάνω λάθως, αλλά ακόμη και έυσι επιμένω. Βέβαια δεν παραβλέπω το γεγονός ότι ο συνκεκριμένος βουλευτής είναι της οικογενείας με το μεγαλύτερο σύστημα υποστήριξης με όλους τους τρόπους, οπως και με παρεμβάσεις για πολλά like σε συζητήσεις στο διαδύκτιο. Ισως να είμαι άδικος, αλλά καλλίτερα παρά ανυποψίαστος.
  Antonis
  απάντηση277
   
   
  παιδια του μοχθου | 18/11/2011 21:58
  επειδη ειμαι αγραμματος μπορει να μου απαντησει ενας αναγνωστης,αν ο νεοφιλελευθερισμος ευνοει τους πλουσιους η τους ανθρωπους που προσπαθουν να κρατηθουν ορθιοι.δηλαδη αυτοαπασχολουμενους και μισθωτους.αν οντως ο νεοφιλελευθερισμος εξυπηρετει τα συμφεροντα των πολλων εγω ειμαι με μητσοτακη και βαρβιτσιωτη.τα παιδια του μεροκαματου.
  κωστας
  απάντηση175
   
   
  STELEXOI | 18/11/2011 21:48
  STH N. D. EYTYXOS POY YPARXOYN AYTA TA STELEXOI POY THN KRATANE AKOMH ORTIA DIAFORETIKA ME TO SAMARA KAI MHXELAKH THA EIXE HDH PAH STH TRITH ETNIKH KATHGORIA
  andreas
  απάντηση277
   
   
  Σε λαθος ροτα η ΝΔ...... | 18/11/2011 21:46
  Δυστυχως τα πραγματα δεν εξελισσονται καλα για την ΝΔ το κομμα που ιδρυσε ο Κωνσταντινος Καραμανλης ο μεγαλυτερος, μετα τον Ελ.Βενιζελο, πολιτικος της συγχρονης Ελλαδος. Εκτος ολων των κακων που επισυμβαινουν σημερα στην δυσμοιρη Ελλαδα,εχουμε την ατυχια να ηγειται της φιλελευθερης παραταξης ενας πολιτικος που η ιστορια του αλλα και τα τρεχοντα πεπραγμενα του προκαλουν μεγαλα ερωτηματικα....Αν οντως ο Φαηλος ειναι μυστικοσυμβουλος του Σαμαρα τοτε ζητω που καηκαμε!!Παει σε λαθος ροτα η ΝΔ !!!
  Χρ.Δ
  απάντηση406
   
-