Σταθερά προσηλωμένος στη γραμμή να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο, παρέμεινε ο κ. Π. Καμμένος.

Η επιμονή του βουλευτή Β΄ Αθηνών τον οδήγησε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, διότι ήταν δεδομένη η εντολή του προέδρου του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά, ότι δεν επιδέχεται καμία παρέκκλιση από το πλαίσιο που έχει ο ίδιος θέσει.

Ο κ. Καμμένος σε συζητήσεις που έχει τις τελευταίες ώρες με πολιτικούς του φίλους, συναδέλφους του βουλευτές, αλλά και δημοσιογράφους, ξεκαθάριζε ότι ακόμα και εάν διαγραφεί, θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής που θα στηρίζει όμως τη ΝΔ.

«Εάν με διαγράψει η ΝΔ για τις θέσεις τις οποίες είχε η ΝΔ πριν από 4 ημέρες -γιατί εγώ αυτό που κάνω είναι να παραμένω σε αυτές τις θέσεις που έλεγε το κόμμα μου όταν ψηφίστηκε το μνημόνιο, δεν είναι κάποιες καινούργιες θέσεις τις οποίες τις φαντάστηκα- εγώ θεωρώ πως παραμένω στη ΝΔ» είναι η άποψή του.

Ο προβληματισμός ήταν έντονος στην ηγετική ομάδα, καθώς στο κόμμα έφταναν μηνύματα από την κομματική βάση να μην υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις, αλλά η απόφαση του κ. Σαμαρά ήταν δεδομένη και δεν μπορούσε να κάνει πίσω.

Όμως μια λύση που πρόκριναν μια σειρά από κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν ο κ. Σαμαράς να αποπέμψει τον κ. Καμμένο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αλλά να μην υπάρξει διαγραφή του βουλευτή από το κόμμα.

«Δεν θα πράξει κάτι αντικαταστατικό. Θα κινηθεί εκτός γραμμής για ένα μείζον ζήτημα και άρα οφείλει ο κ. Σαμαράς να τον διαγράψει από την Κ.Ο. Όμως δεν κάνει κάτι που είναι αντίθετο στο καταστατικό και στην ιδεολογία του κόμματος και άρα δεν μπορεί να αποφασιστεί διαγραφή του από τη ΝΔ» ανέφερε έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος με μακρά κομματική εμπειρία.

Παράλληλα θύμισε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, όπου πολλοί βουλευτές είχαν βρεθεί εκτός Κ.Ο., γιατί δεν συντάχθηκαν με την επίσημη γραμμή εντός Κοινοβουλίου, αλλά δεν διαγράφηκαν από το κόμμα.

Εξάλλου, όπως έλεγε το ίδιο στέλεχος στο «Βήμα» η κοινοβουλευτική ιστορία της ΝΔ υπάρχουν πολλές παρόμοιες περιπτώσεις, όπου βουλευτές βρέθηκαν εκτός Κ.Ο., αλλά παρέμειναν στο κόμμα.

Η επιλογή να μην βρεθεί εκτός κόμματος θα καθησυχάσει, όπως ανέφεραν στελέχη της ΝΔ και την κομματική βάση που εξακολουθεί να είναι «παγωμένη» από τις εξελίξεις.

Επίσης, φάνηκε ότι ο κ. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να συνεχίσει στη λογική των πειθαρχικών κυρώσεων για όσους κινούνται πλέον εκτός γραμμής και δεν δέχεται αποκκλίσεις.

Με δήλωσή του στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο κ. Καμμένος, ευχαριστεί την ηγεσία της ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά για την κατανόηση, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, αλλά και τους πολίτες για τη συμπαράσταση.

«Την ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται, θα παραμείνω συνεπής: με τον όρκο μου στο Σύνταγμα και τους πολίτες, με την καρδιά μου στις αρχές και αξίες που υπηρέτησα και θα υπηρετώ, με την ψυχή μου στην Πατρίδα μου την Ελλάδα», τονίζει.

Ιδιαίτερη αναφορά μάλιστα κάνει στον Αντώνη Σαμαρά και τους συναδέλφους του στη Νέα Δημοκρατία για την αγάπη, την κατανόηση και την συντροφικότητά τους, αλλά και τους «υπαλλήλους της νέας τάξης πραγμάτων για τις άνανδρες απειλές και επιθέσεις τους», που τον κάνουν ακόμα πιο αποφασισμένο, όπως επισημαίνει.

Ο κ. Καμμένος μάλιστα τελειώνει τη δήλωσή του με τη φράση «ο αγώνας συνεχίζεται».