«Στην Ελλάδα μετέχουν τώρα στην κυβέρνηση και οι αντισημίτες του ΛΑΟΣ», σημειώνει το λαϊκίστικο ταμπλόιντ Bild-Zeitung. Είναι η πρώτη φορά από την πτώση της Χούντας το 1974 που μετέχει στην κυβέρνηση ένα ακροδεξιό κόμμα. Ο νέος υπουργός υποδομών και δικτύων Μάκης Βορίδης, γράφει η εφημερίδα, προέρχεται από την οργάνωση νεολαίας της στρατιωτικής δικτατορίας και προσέκειτο για πολλά χρόνια στο ακροδεξιό Λαϊκό Μέτωπο του Ζαν Μαρί λε Πεν στη Γαλλία.

Ο φίλος του Βορίδη στο ΛΑΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης, προσθέτει, εκδότης, μεταξύ άλλων, αντισημιτικού φυλλαδίου, αναλαμβάνει υφυπουργός στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

«Το ΛΑΟΣ είναι γνωστό για τα ξενοφοβικά του συνθήματα. Ο Καρατζαφέρης είχε δηλώσει κατά την ίδρυση του κόμματος του το 2000 ότι «είμαστε οι μόνοι γνήσιοι Ελληνες. Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε με Εβραίους, ομοφυλόφιλους και κομμουνιστές» γράφει.

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων της Γερμανίας Ντίτερ Γκράουμαν δηλώνει στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας Bild: « Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι μετέχουν στο ελληνικό υπουργικό συμβούλιο υπουργοί αυτού του κόμματος. Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο για κάθε γερμανική κυβέρνηση να διαπραγματεύεται με την ελληνική κυβέρνηση».