Η Γερμανίδα Καγκελάριος Aγγελα Μέρκελ διαβεβαίωσε σήμερα τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο ότι η Γερμανία «θα υποστηρίξει» την Ελλάδα στις προσπάθειές της για έξοδο από την κρίση.

«Χαίρομαι για τη συνεργασία μας και σας διαβεβαιώ ότι η Γερμανία θα σας υποστηρίξει, όπως και τον Ελληνικό λαό, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να αντιμετωπίσετε τις κοινές προκλήσεις της Ευρώπης και της ευρωζώνης», αναφέρει η
κυρία Μέρκελ στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά της προς τον κ. Παπαδήμο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική καγκελαρία.

Η κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε επίσης «στην ωραία και βαθιά φιλία μεταξύ των δύο λαών», η οποία ελπίζει ότι «θα ενισχυθεί και θα βαθύνει» ακόμη περισσότερο.

«Πάνω σας έχουμε στηρίξει μεγάλες ελπίδες και μεγάλες προσδοκίες. Η κυβέρνησή σας πρέπει επίσης να προχωρήσει και να εφαρμόσει τις απαραίτητες και αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση», επεσήμανε η κυρία Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον κ. Παπαδήμο.

Βέβαιος ότι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας «θα πράξει ασμένως ό,τι είναι δυνατόν» για να παραμείνει η χώρα του στην Ευρώπη εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, επισημαίνοντας ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να προσφέρει τη βοήθειά της στην Ελλάδα.

«Με χαροποίησε η πληροφορία ότι σχηματίστηκε, υπό τις δικές σας εξουσίες, μια κυβέρνηση ευρείας συναίνεσης η οποία θα διασφαλίσει την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου καθώς και των μέτρων που απορρέουν από αυτή» αναφέρει η γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρικό γραφείο στο Παρίσι.

«Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο όπου διακυβεύονται τα πάντα είμαι βέβαιος ότι θα αναλάβετε ασμένως όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να συνεχίσει η Ελλάδα να διαδραματίζει πλήρως το ρόλο της σε μια Ευρώπη δυνατή, ενωμένη και πιστή στα ιδανικά της» σημειώνει ο γάλλος ηγέτης απευθυνόμενος στον Λουκά Παπαδήμο.