Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του, προσερχόμενος στη Βουλή, ότι είχε συμφωνηθεί μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά να στηριχθεί η δική του υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία.

Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι συναντήθηκε τόσο με τον πρωθυπουργό, όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και συμφωνήθηκε η συμμετοχή προσώπων και από τα δύο κόμματα που θα σηματοδοτούσε ένα «μορατόριουμ» 2-3 μηνών απέναντι στον αντιμνημονιακό λαϊκισμό.

Επίσης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι ουδείς ήξερε για τις επαφές του με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για την δική του υποψηφιότητα, η οποία, όπως εκτίμησε, ότι «σκόνταψε» σε πρόσωπα, τα οποία δεν προσδιόρισε.

Ο κ. Κακλαμάνης επέκρινε και τα ΜΜΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αναδεικνύουν φελλούς», ενώ ήταν ιδιαίτερα οξύς στο θέμα της εικοτολογίας για την υποψηφιότητα Παπαδήμου, διευκρινίζοντας ότι η σχετική συζήτηση γύρω από το πρόσωπο του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τον οποίο χαρακτήρισε εξαιρετικά σοβαρό, περιέχει αδιασταύρωτες πληροφορίες που εκθέτουν τόσο τον κ. Παπαδήμο, όσο και τις πολιτικές ηγεσίες της χώρας.