«Η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό υψηλού κύρους και αποδοχής» δήλωσε πριν από λίγο η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου σε παρέμβασή της για τα όλα, όσα συμβαίνουν με την επιλογή για το πρωθυπουργικό αξίωμα της νέας κυβέρνησης.

Παρά το γεγονός ότι η κυρία Διαμαντοπούλου αποφεύγει να κατονομάσει τον προωθυπουργό «υψηλού κύρους», ωστόσο με τη δήλωσή της «φωτογραφίζει» τον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Συγκεκριμένα , στη γραπτή δήλωσή της, η υπουργός Παιδείας αναφέρει:

«Η αγωνία των πολιτών δεν πρέπει να μετατραπεί σε απελπισία. ΟΙ εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις επιβάλλουν άμεση λύση με σεβασμό στη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

»Η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργού υψηλού κύρους και αποδοχής, στο εσωτερικό και το ξεωτερικό, με βαθιά γνώση των οικονομικών και με εγνωσμένη επάρκεια στο κατεξοχήν θέμα που είναι η άμεση ολοκλήρωση των δεσμέυσεων της 27ης Οκτωβρίου 2011, ώστε να διασφαλισθεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

»Αυτός μαζί με ικανούς και αποφασισμένους ανθρώπους από το σύνολο του πολιτικού φάσματος μπορούν να βάλουν φραγμό στην πορεία της καταστροφής».

Και η κυρία Διαμαντοπούλου καταλήγει : «Ελπίζω και εύχομαι ότι συνεχίζονται οι υπερβατικές και εξαντλητικές προσπάθειες προς αυτή την κατέυθυνση από όλους , ώστε να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα».