Εν μέσω της ονοματολογίας για το πρόσωπο που θα αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού, ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 και στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, το πρωί της Τετάρτης τόνισε ότι «η χώρα έχει ανάγκη έναν πρωθυπουργό υψηλών πολιτικών κι όχι μόνο προδιαγραφών κι όχι τον κοινό χαμηλό μέσο όρο των κομμάτων».

Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή του στις εσωκομματικές διεργασίες που υπονομεύουν την κυβέρνηση συνεργασίας, χαρακτηρίζοντας «απολύτως απαράδεκτη, κάθε σκέψη και συζήτηση γύρω από εσωκομματικά ζητήματα σε αυτές τις πολύ κρίσιμες εθνικά περιστάσεις».
{{{ audio1 }}}
Μιλώντας στον BHMA 99,5, ο κ. Ραγκούσης εξέφρασε την ανησυχία του για την «ψευδαίσθηση που υπάρχει στα δύο μεγάλα κόμματα ότι θα σχηματιστεί μια κυβέρνηση για να βγάλουμε ένα βάρος από πάνω μας».

Επισήμανε, δε, πως την ευθύνη για το πρόσωπο που θα αναλάβει πρωθυπουργός έχει τόσο ο Γ. Παπανδρέου, όσο και ο Αντ.Σαμαράς, που δηλώνει ότι θα στηρίξει όποιον επιλέξει ο πρωθυπουργός για να τον διαδεχθεί.

Ο υπουργός Μεταφορών υπογράμμισε ότι η χώρα, εν μέσω εξαιρετικών συνθηκών και υπό την απειλή της χρεοκοπίας, χρειάζεται μια «κυβέρνηση κανονικότατη, που να μπορεί να κυβερνήσει, να νομοθετήσει, να εφαρμόσει μέτρα. Και ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι υψηλών πολιτικών και όχι μόνο προδιαγραφών. Αν δεν είναι, πολύ σύντομα η χώρα θα βρεθεί ξανά σε αδιέξοδα και προβλήματα. Μην λέμε μετά γιατί φύγαμε από τον Παπανδρέου και πήγαμε στον Χ…»

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει ο ίδιος προσωπικά, εφόσον του γίνει πρόταση να αναλάβει κάποιο υπουργείο, ο κ. Ραγκούσης τόνισε: «Δεν ξέρω ποια θα είναι η απάντησή μου, αν και εφόσον μου γίνει κάποια πρόταση. Κάθε απόφασή μας πρέπει να είναι μια απόφαση που, αν κανείς συναισθάνεται την ευθύνη του, πρέπει να λαμβάνεται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Αναλαμβάνουμε ιστορικές ευθύνες. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε βάσει προσωπικών φιλοδοξιών. Έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε τον τόπο. Ας το κάνουμε κιόλας».

Σχετικά με τις «εσωκομματικά παζάρια», ο Γιάννης Ραγκούσης χαρακτήρισε «τελείως αποκρουστικό και απαράδεκτο» το να γίνονται σκέψεις ή συζητήσεις για τη λήξη της θητείας του Γ. Παπανδρέου στην προεδρία του κόμματος, αυτές τις ημέρες που «σχοινοβατεί η χώρα και από κάτω είναι ο καιάδας».

Κάτι τέτοιο αποδεικνύει ότι δεν έχουμε συναίσθηση της κρισιμότητας των περιστάσεων, καθώς δείχνει ότι κάποιος το περιθώριο να αφιερώνει εκεί τη σκέψη του, κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.