«Θα καθορίσω τη στάση μου εγγράφως, δεν πρόκειται σήμερα ή αύριο να προβώ σε οποιαδήποτε δήλωση αλλά θα πώ τις απόψεις μου εγγράφως, όπως πάντα έπραττα», δήλωσε προς «Το Βήμα» ο βουλευτής Πειραιώς του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Λιντζέρης, ο οποίος χθες έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου με την οποία εξέθετε τις θέσεις του τη στιγμή που όπως, έλεγε, δεν τον άφησαν να μιλήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα, όπως δεν μίλησε κανένας βουλευτής του ΠαΣοΚ.

Αλλά και ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Κώστας Καρτάλης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο παρέπεμψε στην τοποθέτησή του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Είχαν προηγηθεί πληροφορίες ότι επρόκειτο να ανεξαρτητοποιηθεί.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καρτάλης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι σε λογική ανεξαρτητοποίησης, καθώς και ότι δεν έχει δηλώσει ότι συμφωνεί με τη θέση που διατύπωσε νωρίτερα η Βάσω Παπανδρέου.

Με το περιεχόμενο και το χρόνο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος συνέδεσε την ψήφο του στην διεξαγωγή της ψηφοφορίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠαΣοΚ Οδυσσέας Βουδούρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

«Δεν ξέρω τι θα ψηφίσω» είπε και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να έχω όλα τα στοιχεία, όλες τις παραμέτρους αυτού του προβλήματος. Για τι δημοψήφισμα μιλάμε, ποιο θα είναι το ερώτημα, σε ποια προθεσμία θα γίνει, και πως επίσης θα ανταποκριθούμε στην ολότητα του προβληματισμού που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία».