Μήνυμα στον ελληνικό λαό θα απευθύνει στις 8 το βράδυ ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επέστρεψε το μεσημέρι της Πέμπτης από τις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, επεσήμανε:

«Ελπίζουμε ότι οι αποφάσεις για την Ευρωπαϊκή Ενωση θα είναι πια αρκετές για να καλμάρουν , να ησυχάσουν τις αγορές τις επιθέσεις και την κερδοσκοπία απέναντι στο ευρώ, γιατί αυτό επηρεάζει όλους και την Ελλάδα».

Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισαν τη νύχτα των διαπραγματεύσεων «μεγάλη» με τον κ.Παπανδρέου να προσθέτει «με πολύ σημαντικά τα αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό».

«Ηταν μεγάλη και δύσκολη η διαπραγμάτευση. Οπλο μας ήταν οι θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού που πια» , όπως σημείωσε, « αναγνωρίζονται από όλο τον κόσμο. Και όχι μόνο αυτό αλλά όλο και περισσότεροι θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθειά μας να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό και να συμβάλουν στην μεγάλη προσπάθεια αλλαγής της χώρας μας» .

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι «καταφέραμε τη μείωση ενός μεγάλου βάρους σε ότι αφορά το χρέος, ένα βάρος», όπως είπε «που ο ελληνικός λαός , η μεσαία τάξη, οι πολίτες της χώρας σηκώνουν τα τελευταία χρόνια. Και μας δίνει μια μεγάλη ευκαιρία», πρόσθεσε «να γυρίσουμε σελίδα και να μπορέσουμε να δούμε με ελπίδα την επόμενη μέρα με μια πορεία χωρίς τα μεγάλα αυτά βάρη ώστε να μπούμε σε μια αναπτυξιακή τροχιά»

«Είναι λοιπόν η ώρα που πρέπει να στρωθούμε και πάλι στη δουλειά της επόμενης φάσης που είναι ακριβώς αυτές οι μεγάλες αλλαγές που θα βάλουνε τις βάσεις για μια διαφορετική Ελλάδα», είπε. Και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Οπως λένε η επόμενη μέρα θέλει δουλειά…».

Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ακολουθήσει ενημέρωση των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και ακολούθως η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών.

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει στη ψήφιση της νέα δανειακής σύμβασης με απλή πλειοψηφία.

Συνεργάτες πάντως του Πρωθυπουργού απέκλειαν και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος και πολύ περισσότερο το ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών.