Η παρουσία του βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, την Πέμπτη, στο Αγρίνιο, όπου θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, ενίσχυσε τα σενάρια περί συνεργασίας τους. Την ίδια ώρα, πάντως, ο 60χρονος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας , που από το 1996 εκλέγεται με το ΠΑΣΟΚ και τον περασμένο Ιούνιο δεν ψήφισε το μεσοπρόθεσμο και ανεξαρτητοποιήθηκε, τόνισε μιλώντας στο «Βήμα» ότι «εγώ με άλλους συντρόφους που προερχόμαστε από το ΠΑΣΟΚ προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια πολιτική πρωτοβουλία που να βρει κοινό τόπο με δυνάμεις της κεντροαριστεράς, όπως με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις ώστε να δημιουργήσουμε μια πατριωτική αριστερά που στόχο δεν θα έχει την αυτάρκεια των ενισχυμένων ποσοστών, αλλά να δώσει μια εναλλακτική πατριωτική κυβερνητική πρόταση ελπίδας στην κοινωνία και τη νεολαία».

Όταν τον ρωτήσαμε αν θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην κεντροαριστερά, απάντησε: «Βλέπω μεταλλαγή σε ό,τι αφορά παλιές απορριπτικές θέσεις του. Βλέπω ότι υπάρχει θετική διεργασία στο χώρο αυτό, που πλέον αναδεικνύει προτάσεις και διεκδικεί κυβερνητικές ευθύνες. Αυτή η στάση είναι χρήσιμη και για το σύστημα, γιατί με την αμφισβήτηση το ταρακουνά, ενώ παράλληλα με τις προτάσεις δίνει προοπτική στον κόσμο». Μάλιστα, υπογράμμισε: «Δεν είμαι υπέρ μιας αριστεράς που πετά «πέτρες» αλλά μιας αριστεράς που να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες».
Όπως εξηγεί, του ζήτησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να παραστεί στην εκδήλωση στο Αγρίνιο. «Δέχτηκα και θα απευθύνω χαιρετισμό, όπως θα έκανα αν μου το ζητούσε και ο Φώτης Κουβέλης. Δεν είναι αυτοσκοπός μου το ζήτημα της πολιτικής επιβίωσης. Το ζητούμενο είναι να δώσουμε στην κοινωνία που οδηγείται στην παραίτηση, μια νέα ελπίδα και να εμπνεύσουμε τη νεολαία ώστε να βγει από το τριπάκι της παραίτησης και να ακολουθήσει το δρόμο της διεκδίκησης».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Κουρουμπλής θα μετέχει σε μια ακόμα εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στις 9 Νοεμβρίου, στα Πετράλωνα, στην Αθήνα. Ωστόσο, επιμένει ότι όποιος κι αν τον καλέσει θα πάει, αν και διευκρινίζει ότι «δεν θα πήγαινα σε εκδήλωση της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και του ΠΑΣΟΚ». Εμφανίζεται οργισμένος με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση και υπογραμμίζει ότι « είναι απαράδεκτο ο πρωθυπουργός να μην έχει ενημερώσει τη Βουλή για τους όρους της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες, αλλά και ανεπίτρεπτο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην έχει ζητήσει εδώ και μέρες να συνεδριάσει η Ολομέλεια στη Βουλή για αυτό το θέμα. Και οι δυο, Παπανδρέου και Σαμαράς, είναι πολύ λίγοι απέναντι στις ιστορικές ευθύνες τους».
Πάντως, ο κ. Κουρουμπλής προαναγγέλλει ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει συνάντηση στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ αλλά διαφωνούν με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, για να συγκροτήσουν μια πολιτική κίνηση, με διακήρυξη βασικών αρχών και ζητούμενο «ένα «πολιτικό υποκείμενο με μαχητικότητα και έμπνευση που να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας στην κοινωνία και να προβάλλει εναλλακτική οραματική και ρεαλιστική πρόταση διεξόδου για τη χώρα». Όπως σημειώνει, «γίνονται συζητήσεις με τον Νίκο Κοτζιά, το Άρμα Πολιτών του Γ. Δημαρά, τους Ελεύθερους Πολίτες του κ. Β. Οικονόμου και Μ. Γιομπαζολιά, με στελέχη από το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ όπως ο κ. Αντ. Κοτσακάς, με τον Αλέξη Μητρόπουλο και άλλους ώστε ως πόλος πια συγκροτημένος και με μια διακήρυξη αρχών να προτείνει κοινό προγραμματικό τόπο με τα κόμματα της Αριστεράς, όπως την Δημοκρατική Αριστερά, τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες μικρότερα σχήματα ».