Με αίτημα την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος και της ΕΦΕΕ κινείται η ΔΑΠ -ΝΔΦΚ (φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας). Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (νεολαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης) Α. Παπαμιμίκος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου είναι αναγκαιότητα η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Φοιτητών (ΕΣΥΦ) και του Εθνικού Συμβουλίου Σπουδαστών (ΕΣΥΣ) ώστε «να ενώσουν το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα, που ξεκινά από τα πανεπιστήμια και ανοίγεται στην κοινωνία».
Οπως τόνισε χαρακτηριστικά «όραμα μας δε μπορεί παρά να είναι η δημιουργία ενός νέου φοιτητικού οργάνου εκπροσώπησης, το οποίο θα μπορέσει μέσα από διαφανείς διαδικασίες να ενώσει τη φωνή όλων των φοιτητών και σπουδαστών της χώρας. Πιστεύαμε και πιστεύουμε πως η φοιτητική εκπροσώπηση πρέπει να γίνεται μέσα από τους συλλόγους φοιτητών-σπουδαστών και γι αυτό παρουσιάζουμε σήμερα μία νέα πρόταση για το πώς μπορεί αυτό να γίνει ταυτόχρονα εφικτό και παραγωγικό».
Παράλληλα όμως, η ΟΝΝΕΔ πρότεινε την ίδρυση πενταμελούς επιστημονικής επιτροπής σε κάθε σύλλογο η οποία θα αναδεικνύεται μέσα από ενιαίο ψηφοδέλτιο και θα έχει ως στόχο την ενίσχυση της επιστημονικής δραστηριότητας των φοιτητών , την διοργάνωση ετήσιου επιστημονικού συνεδρίου κάθε συλλόγου κλπ. Ο σύλλογος κάθε νομού, μάλιστα θα συνεργάζεται και με τις τοπικές κοινωνίες για να συμβάλει στην ανάπτυξη κάθε περιοχής.
Η ΔΑΠ ζήτησε τέλος από το υπουργείο Παιδείας, να ενεργοποιήσει άμεσα τον σχετικό διάλογο, σύμφωνα και με το άρθρο του Συντάγματος, που ορίζει πως όσα αφορούν τους φοιτητικούς συλλόγους και τη συμμετοχή των σπουδαστών σ΄ αυτούς θα πρέπει να καθορίζονται μέσα από ειδικό νόμο , ο οποίος ουσιαστικά ουδέποτε θεσπίστηκε.