«Δεν δήλωσα ποτέ ότι διαθέτω λίστα με μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου και πολύ περισσότερο ότι έδωσα τέτοια λίστα στο Μέγαρο Μαξίμου», είπε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Δ. Κουσελάς στην Βουλή, σχετικά με τον θόρυβο που προκάλεσαν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή πρόσφατη συνεδρίαση του αρμόδιου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠαΣοΚ, όπου ήρθε σε σύγκρουση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο για το θέμα της φοροδιαφυγής.

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με τις πληροφορίες για όσα είπε ο κ. Κουσελάς περί ύπαρξης λίστας φοροφυγάδων με βεβαιωμένα χρέη που ακόμη και σήμερα δεν έχουν εισπραχθεί, ο αρμόδιος οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρ. Πεπόνης έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση, ενώ ο πρώην υπουργός Οικονομικός και προϊστάμενος τότε του κ. Κουσελά, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει λίστα: «Υπάρχει, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, η υποχρέωση δημοσιοποίησης της λίστας των πολιτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές και υπάρχει και η διαδικασία στο υπουργείο Οικονομικών από το ΣΔΟΕ και από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τους φοροφυγάδες», έχει πει σχετικά.

Στην επίμαχη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠαΣοΚ ο κ. Βενιζέλος είχε αντιδράσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όταν ο κ. Κουσελάς ρώτησε ποια μέτρα έχουν ληφθεί σχετικά με τους μεγαλο-οφειλέτες, ερωτώντας τον μάλιστα τι έκανε ο ίδιος ως αρμόδιος για τα έσοδα κατά την θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών. Τότε, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των ημερών, ο κ. Κουσελάς είχε υποστηρίξει ότι είχε παραδώσει λίστα με οφειλέτες, ενέργεια την οποία μάλιστα συνέδεσε με την αποχώρηση του από την θέση του υφυπουργού, ενώ φερόταν να έχει πει σε δημοσιογράφους ότι η επίμαχη λίστα αφορά 3.800 φοροφυγάδες με χρέη άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας.

Την «διορθωτική» δήλωση του κ. Κουσελά προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος μάλιστα ζήτησε από την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κυρία Βάσω Παπανδρέου, να κληθούν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση αυτή για να δώσουν εξηγήσεις.