Μπορεί να απετράπη -μέχρι σήμερα τουλάχιστον- η «έφοδος» των «αγανακτισμένων» εντός του Κοινοβουλίου, ωστόσο, σήμερα το «άβατον» καταπατήθηκε εκ των έσω από μια μητέρα, την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας κυρία Διονυσία Αθανασοπούλου, η οποία παρίστατο στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που συνεδρίαζε με θέμα το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Η κυρία Αθανασοπούλου διαμαρτυρόμενη για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα σχολεία σήκωσε πανό εντός της αιθούσης, το οποίο ανέγραφε: «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας». Αφορμή η απόφαση να παρεμβαίνει εισαγγελέας και σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές να κινείται η αυτόφωρη διαδικασία, όπου εκτιμούν ότι υπάρχει εγκληματική δράση μέσα σε σχολείο που τελεί υπό κατάληψη.

Η κίνησή της αιφνιδίασε τα μέλη της επιτροπής προκαλώντας αντιδράσεις, ιδίως όταν η ίδια είπε ότι δεν πρέπει τα παιδιά να γίνουν «μία κοινωνία φοβισμένων και χαφιέδων», φράση η οποία προκάλεσε έντονες ενστάσεις των παριστάμενων βουλευτών οι οποίοι ζήτησαν να διαγραφούν όσα είπε από τα πρακτικά.

«Αν θέλετε να μείνετε να σεβαστείτε τη διαδικασία, η ευγένεια δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως αδυναμία», της είπε ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Π. Αντωνακόπουλος. Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας αποχώρησε από την συνεδρίαση διαμαρτυρόμενη και αφού άνοιξε το πανό στους διαδρόμους της Βουλής έξω από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, οδηγήθηκε από αστυνομικούς στο γραφείο του φρουράρχου της Βουλής, όπως παρέμεινε για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια, αφού της έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, αφέθηκε ελεύθερη.