«Εχουμε θεσμούς που προστατεύουν τους εργαζόμενους, δεν είμαστε Ινδία ούτε θα γίνουμε», είπε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στους βουλευτές του ΠαΣοΚ, της Κεντρικής Μακεδονίας που τους δέχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο γραφείο του. Και πρόσθεσε: «Επιδιώκουμε ποιοτική ανάπτυξη, ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον, πράσινη ανάπτυξη και όχι όπως την Ινδία που δεν σέβονται το περιβάλλον και δεν έχουν κανόνες εργασίας».

Περισσότερο από τέσσερις ώρες οι βουλευτές έλεγαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις εκλογικές τους περιφέρειες, αλλά και παράπονα για καθυστέρηση στην εκτέλεση αποφάσεων που έχουν ως συνέπεια να παίρνονται συνεχώς σκληρότερα μέτρα.

Ο Πρωθυπουργός απέκλεισε για άλλη μία φορά τις εκλογές, σημειώνοντας ότι αυτές θα διεξαχθούν το 2013 και όταν ρωτήθηκε από ορισμένους βουλευτές «εάν θα αντέξουμε έως τότε», απάντησε «αυτή είναι η πορεία μας».

Διαμαρτυρίες ακούστηκαν για τη «συμπεριφορά», όπως την χαρακτήρισαν του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ηλ. Μόσιαλου, κυρίως με όσα είπε για τα προνόμια των βουλευτών, πλην όμως ο κ. Παπανδρέου τον κάλυψε για άλλη μία φορά: «Η κοινοβουλευτική ομάδα είναι η δύναμη σταθερότητας της χώρας. Θα αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα», είπε.
Οι βουλευτές κκ. Γερανίδης και Σιδηρόπουλος επεσήμαναν ότι ενώ γίνονται μεγάλες συζητήσεις για ανάπτυξη δεν προχωρεί αυτή γρήγορα, ενώ άλλοι βουλευτές διαμαρτυρήθηκαν για τις καθυστερήσεις, από τις συγχωνεύσεις οργανισμών, έως και την απορρόφηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, τη μη σύλληψη της φοροδιαφυγής, την μη εκτέλεση των επιμέρους έργων, ότι καθυστερούν τα οργανογράμματα των υπουργείων, ότι δεν τους δέχονται οι υπουργοί, ότι ενημερώνονται για τις κυβερνητικές αποφάσεις (και τα μέτρα) από την τηλεόραση.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής κ. Αργ. Λαφαζάνης έδωσε στον Πρωθυπουργό ένα πρόγραμμα έργων και του είπε ότι ένα δεν δρομολογηθούν τότε να μην θεωρεί την ψήφο του δεδομένη, ενώ η κυρία Χρύσα Αράπογλου πρότεινε να συσταθεί ένα «κοινοβουλευτικό φόρουμ» το οποίο θα συγκεντρώνει τα αιτήματα των βουλευτών και να τα μεταβιβάζει στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς και όχι ο κάθε βουλευτής, όπως είπε, να βλέπει κατ ιδίαν τους υπουργούς για θέματα που μόνον αφορούν αυτόν και την εκλογική του περιφέρεια. Αίτημα, για το οποίο ο κ. Παπανδρέου είπε να δρομολογηθεί αμέσως.

Σε κάποια στιγμή η πρώην υφυπουργός κυρία Θ. Τζάκρη ρώτησε τον Πρωθυπουργό ποιες κοινωνικές ομάδες στηρίζουν το κυβερνητικό έργο και με ποιούς είμαστε και ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «με τους ανθρώπους της δουλειάς, με τους επενδυτές που εμπιστεύονται την χώρα μας και επενδύουν, με τις τράπεζες που στηρίζουν την πραγματική αγορά και γενικά με τον πολίτη με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου».
Η κυρία Αράπογλου αναφερόμενη σε υπουργούς που καθυστερούν στην εφαρμογή των αποφάσεων, όπως είπε, και που «κουνούν το δάκτυλο σε εργαζόμενους και σε ανέργους στα πρωινάδικα, όταν μάλιστα οι ίδιοι ήταν υπουργοί την εποχή των προσλήψεων, θα πρέπει να πάψουν να βγαίνουν στην τηλεόραση και να εξοργίζουν τον κόσμο. Εάν το πρόβλημά τους είναι παθολογικό να ακολουθήσουν ειδική αγωγή».

Την Τρίτη ο Πρωθυπουργός σε πλαίσια των συναντήσεων που έχει με τους βουλευτές του κόμματός του, ενόψει και των κρίσιμων ψηφοφοριών που έρχονται στη Βουλή θα συναντηθεί με τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας.