Με προσωπική του δήλωση, δυο εβδομάδες μετά την εμφάνισή του στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς επέλεξε να επιτεθεί στην κυβέρνηση, υπεραμυνόμενος της ανάγκης να αλλάξει άμεσα η οικονομική πολιτική, ενώ έδωσε ουσιαστικά και το σύνθημα της αντεπίθεσης στους βουλευτές του.

Υπό τη σκιά των κοινωνικών διαμαρτυριών για τα χαράτσια και την εκτίμηση πολλών παρατηρητών, ότι η οικονομική πολιτική είναι λανθασμένη, ο κ. Σαμαράς μίλησε για κυβέρνηση που δυστυχώς, όπως, είπε, δεν καταλαβαίνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Ο κ. Σαμαράς επικαλούμενος τον Πέερ Στάινμπρουκ, τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, υπενθύμισε ότι ο κορυφαίος Γερμανός πολιτικός, σημείωσε ότι με αυτά τα μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα, «όχι μόνο δεν σηκώνεις τον ασθενή στα πόδια του, αλλά τον ρίχνεις στο φορείο».

Με όπλο τη δήλωση του κ. Στάινμπρουκ, ο κ. Σαμαράς, είπε στους δημοσιογράφους, σε ότι αυτός τι παραπάνω να πει από αυτά που υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

«Αυτό δεν φωνάζω δύο χρόνια τώρα; Φαίνεται ότι έξω έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν. Μέσα τι θα γίνει;» διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς και υποστήριξε ότι στην κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα .

«Φτάσαμε στο σημείο ο κόσμος να μην ξέρει τι του ξημερώνει αύριο.
Και, δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση να μην καταλαβαίνει τι τραβάει ο κόσμος» τόνισε χαρακτηριστικά, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το δρόμο της σύγκρουσης που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.

Η δήλωση του κ. Σαμαρά έχει τη σημασία της γιατί γίνεται μετά από μια περίοδο, που ακολούθησε την εμφάνισή του στη ΔΕΘ, όπου στο παρασκήνιο αναπτύχθηκαν διάφορες θεωρίες περί συνεργασίας από βουλευτές της Ν.Δ., ορισμένοι εκ των οποίων επέλεξαν να διαρρέουν σε ΜΜΕ ότι διαφωνούν με τη στρατηγική του κόμματος.

Με την κίνησή του αυτή ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχειρεί να δείξει ότι είναι με το λαϊκό αίσθημα και να πείσει ότι συμπάσχει με τους πολίτες, οι οποίοι αυτές τις ημέρες πρέπει να πληρώσουν τα πολυεκκαθαριστικά, το τέλος για τα ακίνητα, ενώ πολλές χιλιάδες υπάλληλοι του δημοσίου τομέα απειλούνται με απόλυση.

Η στρατηγική του κ. Σαμαρά είναι να συνεχιστεί με πιο έντονους ρυθμούς το «σκληρό ροκ» στην κυβέρνηση και ως εκ τούτου οφείλουν, όπως λένε στην ηγετική ομάδα, όλοι οι βουλευτές να συνταχθούν και να ανεβάσουν τους τόνους της αντιπολιτευτικής τους κριτικής, με επιχειρήματα όμως και όχι λαϊκίζοντας.

Ήδη, χθες, ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά, ο κ. Χρ. Λαζαρίδης, έβαλε το πλαίσιο που πρέπει να κινηθούν οι βουλευτές στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας, παρουσιάζοντας αναλυτικά την πρόταση του κόμματος που αδυνατούσαν να υπερασπιστούν αρκετοί από την Κ.Ο. Και ως εκ τούτου δεν επιτρέπονται διαφοροποιήσεις που θα νοθεύουν το κεντρικό μήνυμα της Ν.Δ.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκης, επιτέθηκε εκ νέου στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο, λέγοντας ότι «ουδέποτε ένας υπουργός διέψευσε τον εαυτό του τόσο πολλές φορές, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όσο ο κ. Βενιζέλος».

Μάλιστα επικαλέστηκε τα όσα είπε σε συνέντευξή του, στις 27 Σεπτεμβρίου, όπου έλεγε, ότι πρέπει οι πολίτες να οικοδομήσουν το επίπεδο του δικού τους εισοδήματος με αποδείξεις και πως θα ισχύσει για τη φορολογική δήλωση του 2012 για τα εισοδήματα του 2011.

«Φαίνεται, ξεκάθαρα, ότι ο κ. Βενιζέλος άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ. Πρώτα μιλά, μετά αποφασίζει και κατόπιν σκέφτεται» είπε ο κ. Μιχελάκης.