Το ετήσιο μνημόσυνο του Παύλου Μπακογιάννη για τη συμπλήρωση 22 χρόνων από τη δολοφονία του τελέστηκε το πρωί στο ιερό ναό της Παναγίας Γρηγορούσας.

Ταυτόχρονα ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας αναφέρει ότι η απουσία του Παύλου Μπακογιάννη αποδείχθηκε δυσαναπλήρωτη.

Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι ήταν πολιτικός που πίστευε στη συναίνεση και τη συνεργασία για την αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης.

«Υπήρξε μετριοπαθής φωνή στη ΝΔ όσο ζούσε και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνεργασία της με τους κατ’ εξοχήν ιδεολογικούς της αντιπάλους του χθες» συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση που κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στη συμβολή του Παύλου Μπακογιάννη στον εκσυγχρονισμό της κεντροδεξιάς και στην επίτευξη ενιαίου και δυναμικού πολιτικού λόγου.

«Σήμερα που η ανάγκη σύμπνοιας στον αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας είναι πιο επιτακτική και επίκαιρη από ποτέ, το κενό που άφησε είναι ακόμα περισσότερο αισθητό. Η άνανδρη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη έστρεψε για πρώτη φορά την κοινωνία πολιτικά και ψυχολογικά σε τέτοιο βαθμό κατά των τρομοκρατών που ως τότε απολάμβαναν έναν βαθμό «ασυλίας» από ένα όχι ευκαταφρόνητο τμήμα της κοινωνίας».

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη επισημαίνει ότι «ο Παύλος Μπακογιάννης υπήρξε πρωτοπόρος, αποτελεσματικός, κοινωνικά ευαίσθητος και συναινετικός. Υπήρξε ακριβώς εκείνο που έχει κατ’ εξοχήν ανάγκη σήμερα ο δημόσιος βίος μας».