Εκτακτη, εκτός προγράμματος, συνάντηση είχε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

Η συνάντηση που διήρκεσε περίπου σαράντα λεπτά δεν έγινε στο πρωθυπουργικό γραφείο αλλά στο γραφείο του προέδρου της Βουλής.

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίσθηκε με άσπρο πουκάμισο, χωρίς γραβάτα, κρατώντας ένα μαύρο σακίδιο και όπως «Το Βήμα» πληροφορείται ο κ. Πετσάλνικος ήταν αυτός ο οποίος είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα την Τρίτη στον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει για το κείμενο των ελληνικών θέσεων για την κρίση που συντάσσει η Βουλή των Ελλήνων και θα σταλεί σε όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Ο κ. Παπανδρέου είπε στον κ. Πετσάλνικο ότι «…κατεβαίνω στη Βουλή και θα περάσω από το γραφείο σου να τα πούμε», όπως και έγινε.

Στην αρχή ο πρόεδρος της Βουλής ρώτησε τον πρωθυπουργό πως πάνε οι συνομιλίες με την τρόικα και ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απάντησε «συνεχίζονται».

Εν συνεχεία έγινε συζήτηση για το πώς θα εμφανισθούν οι ελληνικές θέσει στο θέμα της οικονομικής κρίσης, ειδικά για τη Γερμανία, με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην ερχόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο όπου ανάμεσα στα άλλα θα μιλήσει και σε ένα Οικονομικο-Επιχειρηματικό φόρουμ

Εγινε αρκετή συζήτηση για το πως θα παρουσιασθούν οι ελληνικές θέσεις στα κοινοβούλια και τους τρόπους προώθησής τους, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε στοιχεία κυρίως από τα οικονομικά υπουργεία.