Ανήθικες, εγκληματικές και παράνομες χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τις προσλήψεις 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, που αποκάλυψε η ηλεκτρονική σελίδα του Βήματος και προαναγγέλλει ουσιαστικά την απομάκρυνσή τους, εάν γίνει κυβέρνηση, με την επισήμανση, ότι θα λογοδοτήσουν όλοι οι συνυπεύθυνοι.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, που θεωρεί -σύμφωνα με συνομιλητές του- εξαιρετικά επικίνδυνη την ενέργεια της κυβέρνησης, ιδιαίτερα εξοργισμένος, έδωσε εντολή στον εκπρόσωπο του κόμματος κ. Ι. Μιχελάκη να κάνει μια ιδιαίτερα επιθετική δήλωση.
Η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. θεωρεί αυτές τις προσλήψεις, ανήθικες, εγκληματικές και παράνομες, διότι γίνονται την ώρα που η κυβέρνηση απολύει, τουλάχιστον, 20 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, αποκαλύπτεται ότι έχει προσλάβει, τουλάχιστον, 25 χιλιάδες νέους δημοσίους υπαλλήλους.
Επιχειρηματολογώντας, τις χαρακτηρίζει ανήθικες, διότι γίνονται αιτία μαζικών απολύσεων, εγκληματικές, γιατί εκτροχιάζουν τον προϋπολογισμό της χώρας και γίνονται αφορμή για νέα οδυνηρά μέτρα και παράνομες, γιατί παραβιάζεται ο κανόνας «μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» που ίσχυε κατά το 2010 και «μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις» που ισχύει για το 2011.
Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η Ν.Δ., η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση περισσότερων από 70 νέων κρατικών δομών και τη δημιουργία 1.230 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωσή τους, με κόστος που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.
Στη συνέχεια επικαλείται την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ (σελ. 39-40) για το 2010, σύμφωνα με την οποία καλύφθηκαν 25.850 θέσεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 3.353 θέσεις με συμβάσεις έργου.
Επίσης, χρησιμοποιεί την ετήσια έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, στην οποία καταγράφεται, ότι ενώ οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκαν κατά 13,5%, το κόστος της μισθοδοσίας περιορίστηκε μόνο κατά 7% (500 εκατ. ευρώ) ως το τέλος Ιουλίου.
Επικαλούμενος την ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος και τα στοιχεία που δημοσιεύει για το θέμα, ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνει, πως «όλα αυτά σημαίνουν ότι οι περικοπές μισθών πηγαίνουν σε νέες προσλήψεις» και συνεχίζει, αναφέροντας: «Οι θυσίες των Ελλήνων χάνονται στις πελατειακές σχέσεις και τις κομματικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης. Και αυτό είναι έγκλημα για το οποίο οφείλουν να λογοδοτήσουν όλοι οι συνυπεύθυνοι».