Δεκτό είναι από τη Νέα Δημοκρατία το αίτημα του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου για την ταχύτερη ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2012 έως τα τέλη Οκτωβρίου -εφόσον «μπορεί να βοηθήσει την εικόνα της χώρας διεθνώς», όπως επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση κατόπιν σχετικών επαφών του Αντ. Σαμαρά με στελέχη του κόμματος. Η Νέα Δημοκρατία επιμένει όμως ταυτόχρονα σε εκλογές, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση απέτυχε και πρέπει να φύγει.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε το απόγευμα της Κυριακής επικοινωνία με τους δύο Αντιπροέδρους του κόμματος, το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, το Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τους αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομίας, με τους οποίους συζήτησε το κυβερνητικό αίτημα, για την ταχύτερη ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2012.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι επόμενο να μην έχει αντίρρηση σε ένα αίτημα διαδικαστικό, το οποίο -κατά τον κ. Βενιζέλο- μπορεί να βοηθήσει την εικόνα της χώρας διεθνώς» όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης μετά το πέρας των επαφών.

Για την θετική αυτή στάση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ενημέρωσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο, κ. Olli Rehn, στη δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα μαζί του.

«Όμως, η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει το αυτονόητο: Ότι μια κυβέρνηση, που μέσα σε δυο χρόνια έχει πέσει παταγωδώς έξω σε όλες τις προβλέψεις της και στο Μνημόνιο και στους προϋπολογισμούς της, ακόμα και στο πολυδιαφημισμένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμά της, παρά τις βαρύτατες θυσίες του ελληνικού λαού, είναι μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει» σημειώνει ο κ. Μιχελάκης.

Και καταλήγει τονίζοντας ότι «η ανάγκη για άμεση αλλαγή πολιτικής, μέσα από εκλογές, είναι πλέον ολοφάνερη και επιτακτική».

ΝΔ: Δεν ανακόπτεται η κρίση με νέα μέτρα
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα νέα εισπρακτικά μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν ανακόπτεται η ύφεση με νέα μέτρα ύφεσης, όπως αυτά που εξήγγειλε, προ ολίγου, ο κ. Βενιζέλος.

Σήμερα, η αξιοπιστία της κυβέρνησης εξανεμίστηκε απολύτως.

Οι συγκρούσεις των μελών της, η αδράνεια και η αναποτελεσματικότητά της, κατέληξαν σε νέα έκτακτα εισπρακτικά μέτρα, που ο κ. Παπανδρέου δεν τόλμησε να πει χθες, αφήνοντας σήμερα το έργο αυτό στον “αντ’ αυτού”.

Νέα δυσβάστακτα μέτρα που ακυρώνουν τη χθεσινή ομιλία του κ. Παπανδρέου, επιβεβαιώνουν την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησής του και ρίχνουν νέα βάρη στις πλάτες των Ελλήνων.

Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει, ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν πλέον άλλα φορολογικά βάρη».