από metereologos.gr
Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
 

Διετής έκτακτος φόρος ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ

Από 0,5 εώς 10 ευρώ ανά m2 - μείον ένας μισθός για τους κρατικούς λειτουργούς (video)
 Διετής έκτακτος φόρος ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν στη διάρκεια του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.

Τα μέτρα θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα.

Τα νέα μέτρα

-θα επιβληθεί διετές τέλος στην ακίνητη περιουσία (δομημένη επιφάνεια) ύψους 4 ευρώ/ τετραγωνικό (μεσοσταθμικά) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ

-θα περικοπεί ένας ολόκληρος μισθός από όλους τους αιρετούς (από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έως τους δημάρχους και τους γενικούς γραμματείς υπουργείων)

-θα επιταχυνθει η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 έως τα τέλη του Οκτωβρίου

-θα κληθεί ο εφοπλιστικός κόσμος για να εξεταστεί πως θα συμβάλλει στην δημοσιονομική προσπάθεια που γίνεται

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος φέτος το τέλος για τα ακίνητα θα επιβληθεί εφάπαξ άμεσα, ώστε ταμειακά να εμφανιστεί στα έσοδα έως το Φεβρουάριο. Για το 2012 το τέλος θα καταβληθεί σε δόσεις. Το ύψος του τέλους θα εξαρτηθεί από την περιοχή και την τιμή ζώνης, τη χρήση και άλλα κριτήρια, όπως την ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ κλπ. Θα κινείται μεταξύ 0,5 έως 10 ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, σε συνδυασμό με τα διαρθρωτικά μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη Τρίτη «επαρκούν για να μας βγάλουν ασπροπρόσωπους».

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Ομόφωνη γνώμη στο Υπουργικό Σύμβούλιο είναι ότι αυτά που αντιμετωπίζουμε τώρα δεν έχει καμία σχέση με την επίσκεψη της τρόικας. Η αναχώρηση της τρόικας ήταν απολύτως προγραμματισμένη και συμφωνημένη. Συνδέεται με την ανάγκη να επεξεργαστούμε προϋπολογισμό 2012 και δεν σταματήσαμε ποτέ να είμαστε σε επαφή με τον κ. Όλι Ρεν. Σήμερα, χθες, προχθές, κάθε μέρα. Δεν υπάρχει πρόβλημα συμφωνίας με την τρόικα. 

»Αλλα είναι αυτά που έχουν μεσολαβήσει. Όπως η στάση ορισμένων κρατών – μελών που έχουν σημαντικό ρόλο στην Ευρωζώνη. Όπως ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα σε τοπικές εκλογές… Όπως το Plan B, που ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες. Σε αυτήν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα πρέπει να δώσουμε μια απάντηση...
»

»Οι περιβόητες αγορές είναι ανεξέλεγκτες ενώ τα κράτη απολογούνται σε πολίτες».

»Σε αυτήν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα πρέπει να δώσουμε μια απάντηση. Πρέπει να στερήσουμε από όλους τα επιχειρήματα, να μην αποτελέσουμε πρόσχημα για αρνητικές εξελίξεις.

»Στη συνεδρίαση των G7 στη Μασσαλία είδαμε διαρροές και φήμες με επίκεντρο την Ελλάδα, ομως δεν είναι αυτός ο καταλύτικός παράγοντας για το μέλλον της ευρωζώνης. Οι G7 στήριξαν την Ελλάδα, αλλά η στάση ορισμένων χωρών άλλαξαν τα δεδομένα. Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να παίζει καταλυτικό ρόλο στην ευρωζώνη. Η έλλειψη μέτρων είναι που λειτουργεί ως καταλύτης στην ευρωζώνη δημιουργώντας θεσμικές εξελίξεις. Η ευρωζώνη δεν είναι ένα ολοκληρωμένο ώριμο ομοσπονδιακό κράτος όπως οι ΗΠΑ».


»Έχουμε ύφεση πολύ μεγαλύτερη από ότι έχει προβλέψει και η τρόικα. Προκειμένου να πάρουμε ανάσα και μετά λόγου γνώσεως πήρε ομόφωνα το Υπουργικό Συμβούλιο την απόφαση για πλήρη εφαρμογή των υποχρεώσεών μας και για το 2011 και για το 2012. Δηλαδή, ο στόχος μας είναι για το 2011 έλλειμμα στο 17,1 δισ. ευρώ και για το 2012 14,9 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του κόστους εξυπηρέτησης των δανείων. Στο ξέφωτο του πρωτογενών πλεονασμάτων θα βγούμε τον Μάρτιο του 2012. Κι αυτή θα είναι μια αποστομωτική απάντηση προς όλους.

»Χρειαζόμαστε μια εθνική συλλογική προσπάθεια: να πάρουμε όλοι μαζί το βάρος για να πετύχουμε το στόχο μας. Χρειαζόμαστε κάτι που να είναι δίκαιο και κοινωνικά αποδεκτό, που να διαφοροποιεί τον πλούσιο από τον φτωχό και να αποδώσει άμεσα και να μην εξαρτάται από τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.


» Για το λόγο αυτό θα επιβληθεί τέλος στην ακίνητη περιουσία μεσοσταθμικά 4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ».


»Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε ακόμη να επιταχυνθεί η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012. Εως τις 3 Οκτωβρίου θα κατατεθεί το προσχέδιο στη Βουλή και θα ψηφιστεί έως το τέλος του Οκτωβρίου
».

»Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε ακόμη να περικοπεί ένας ολόκληρος μισθός από όλους τους αιρετούς: Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς, τους δημάρχους και τους γενικούς γραμματείς υπουργείων.

»Ακομη, υπάρχουν κατηγορίες πολιτών που δεν έχουν συμβάλει επαρκώς στη δημοσιονομική προσπάθεια που έχουν κάνει τα χαμηλότερα κυρίως εισοδήματα. Θα καλέσουμε  τον εφοπλιστικό κόσμο για να εξετάσουμε πως θα συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθει.

»Χρειαζόμαστε μια φυγή προς τα εμπρός και η φυγή αυτή είναι στο χέρι μας.

»Για όλα αυτά έχει ενημερωθεί και από τον πρωθυπουργό και από εμένα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Γιατί χρειάζεται εθνική συστράτευση. Και ήταν εξαιρετικά υψηλό το επίπεδο της συνομιλίας με τον κ. Σαμαρά. Συμφωνήσαμε αργότερα μέσα στην ημέρα να μιλήσουμε ξανά για την επιτάχυνση της ψήφισης του προϋπολογισμού.Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γ. Παπανδρέου: «Να βάλουμε όλοι πλάτη να βγει η χώρα από την κρίση» 
Πώς φθάσαμε στην έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα 
Πώς θα γίνει ο υπολογισμός του νέου έκτακτου φόρου 
Ολι Ρεν: Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει τους στόχους για να πάρει τη δόση 
ΠΟΜΙΔΑ: «Τέλος στην ιδιωτική ακίνητη περιουσία βάζει ο νέος φόρος» 
ΝΔ: Δεκτό το αίτημα για ταχύτερη ψήφιση του προϋπολογισμού 
Η αντιπολίτευση για τον νέο φόρο στα ακίνητα 
Εκτακτος φόρος στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ 
Φ. Ρέσλερ: Δεν αποκλείεται συντεταγμένη πτώχευση της Ελλάδας 
Σ. Παραδιάς: «Τιμωρούν όσους κατέχουν ακίνητα» 
Ν. Φωτόπουλος: «Η ΔΕΗ δεν θα γίνει φοροεισπρακτικός μηχανισμός» 
Ηλ. Μόσιαλος: «Δεν αφορά τους ενοικιαστές το τέλος για τα ακίνητα» 
Πώς θα υπολογιστεί ο νέος φόρος στα ακίνητα 
 
 
σχόλια (185)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Όχι μέσω ΔΕΗ το χαράτσι..... | 13/09/2011 16:41
  Όχι μέσω ΔΕΗ το χαράτσι..... ΑΑΑΑσε!!!!, έχουμε δει τέρατα και πράματα. Θα μπλέξουμε με ΕΡΤ, ΔΗΜΟ κλπ και ποιός μου λέει εμένα ότι δεν θα μπει καταλάθος και ΦΠΑ κ.α., να βγει η ΔΕΗ και να τα προσθέσει σε κάν ισοζύγιό της και να λέει μετά ότι αυξήθηκαν τα έσοδά της ή περίμενε κράτος κρατάμε αυτά που μας χρωστάς και πάρε τα υπόλοιπα. Από λαμόγια και αετονυχίδες έχει εκατ. η χώρα. Να πληρώσετε κράτος, διαταγές πληρωμών για έκτακτη εισφορά με τις πληροφορίες της ΔΕΗ και να τις στείλετε μέσω ΔΕΗ ή και ξεχωριστά πάλι μέσω πληροφοριών ΔΕΗ, να μην χρειαστούν έξοδα για φακέλους. Διαταγή πληρωμής ή όπως θα το ονομάσετε που θα πληρώνονται με όλους τους υπάρχοντες τρόπους Internet, ATM κλπ, και ΧΩΡΙΣ προμήθεια. Ο νοικιάρης θα δίνει την απόδειξη πληρωμής στον ιδιοκτήτη και θα τα αφαιρεί απ΄το νοίκι ή θα του πει να τα πληρώσει αυτός εάν την στιγμή εκείνη δεν υπάρχουν όβολα. Μην μας πρήζετε το συκώτι κάθε μήνα να βλέπουμε αυξημένους λογαριασμούς από την ΔΕΗ.¨ Έχουμε δεί τέρατα και πράματα από διάφορους λογαριασμούς και δη της ΔΕΗ που δεν βγάζεις άκρη.....
  ch ak
  απάντηση10
   
   
  Διετής έκτακτος φόρος ακινήτων | 13/09/2011 01:55
  Που είσαι ρε Κουφοντίνα να φας κανένα γουρουνάκι
  nemesis
  απάντηση131
   
   
  ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΠΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ... | 12/09/2011 22:59
  Μά καλά δεν το καταλαβαίνουν ; Κάθε εβδομάδα θα μάς λένε καί νέα μέτρα; Άντε επιτέλους να βαρέσουν πτώχευση να ξεμπερδεύουμε ! Φοβούνται μήπως εξευτελιστούν καί δεν ντρέπονται τον λαό πού κάθε μέρα πού ξημερώνει τον εξευτελίζουν καί περισσότερο; Εφ΄ όσον όποιο μέτρο κι΄ άν πάρουν πάνε από το κακό στό χειρότερο δέν το καταλαβαίνουν καί από μόνοι τους ότι αρκεί ώς εδώ καί ότι είναι άσχετοι από Οικονομία; Πώς τόλμησαν καί ανέλαβαν τέτοια πόστα ανίδεοι από οικονομικά; Δεν πάνε καλλίτερα να ξύνουνε πατσές στά σφαγεία; Ίσως εκεί διέπρεπαν...
  ZHKOS
  απάντηση31
   
   
  ΤΟΥΣ 300 πότε θα τους ΠΕΡΙΚΟΨΕΤΕ; | 12/09/2011 19:29
  Από 300 σε 100 και πολλοί θα είναι! Να γίνει μια ανασκόπησει τι προσέφερε ο καθένας/ η καθεμια από δαύτους για το διάστημα που είναι ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΒΟΛΗ! Εκεί που βολεύονται οι βολευτές και υπουργοί! Να ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ κι ας αρχίσουμε για ΜΙΑ ΔΙΕΤΙΑ και βλέπουμε, κι όποιος δεν μπορεί να δικαιολογήσει ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ - όχι αλά ΑΚΗ παραγραφές και τουμπεκί - αλλά να ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ! ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ - ΣΚΑΦΗ - ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΚΑΠΟΥΤΗ - ΓΙΑ ΕΣΟΔΑ - ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ! Άντε ΜΠΕΝΥ! Γιατί σε βλέπω για Ιφιγένεια!
  rovespiere
  απάντηση43
   
   
  Η ΔΙΕΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ FOREVER! | 12/09/2011 19:12
  Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού! Ποια διετία Μπένυ μου; Γιατί μετά πού θα τα βρείτε, μήπως θα φορολογήσετε την Εκκλησία; Μήπως θα κόψετε τα 235.000.000 μισθοδοσία του ΚΛΗΡΟΥ; Μήπως θα κόψετε τους 300 ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ και τους μισθούς, επιδόματα, τσεπώματα, μίζες, ρουσφέτια, αυτοκίνητα; Μήπως θα κόψετε από τις ΔΕΚΟ; Μήπως θα μαζέψτε τους φοροφυγάδες; Μήπως θα ξυπνήστε να κάνετε τη δουλειά σας; Μήπως θα κόψτε τις ρεμούλες; ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ; Αχ, Άκη θεός μοιάζεις! Mήπως θα τα πάρετε από τον ΤΟΛΗ μας; Για ρωτήστε την κυριούλα του ΠΑΣΟΚΑ είναι κάτι θα ξέρει! Μήπως θα βάλετε ρέγουλα; Όμως έχει ο καιρός γυρίσματα!!!
  rovespiere
  απάντηση1161
   
   
  Πως αλλάζουν οι εποχές... | 12/09/2011 17:59
  Κάποτε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου είπε το περίφημο 'Τσοβόλα δώστα όλα'. Τώρα ο υιός Παπανδρέου είναι σα να λέει 'Βαγγέλη πάρτα όλα'. Να δούμε πόσοι άλλοι φόροι μας περιμένουν!
  Χρήστος Κ.
  απάντηση52
   
   
  μετρα | 12/09/2011 17:48
  ολοι αυτοι που τωρα κανονιζουν τι θα πληρωσουμε για να ξεχρεωσουμε αυτα που οι ιδιοι εχουν καταχραστει τι κανουν?ο εγκεφαλος τους υπαρχει?γιατι να πληρωνουμε οι υπολοιποι για να τρωνε αυτοι? με ποια ακριβως κριτηρια καθοριζουν τι θα πληρωσει ο καθενασ μας?οι ιδιοι που χρονια κανανε τις γνωστες μαλακιες καλουνται τωρα να μας σωσουν? ειναι ποτε δυνατον?γιατι δεν ακουνε τον πολιτη?σκεφτονται πως θα βοηθησουν οι βιομηχανοι κ οι εφοπλιστες οταν τοσα χρονια κανουν ρεμουλες ,φοροδιαφυγες κτρφονται με χρηματα του κρατους?
  Ανώνυμος / η
  απάντηση311
   
   
  οι φοροφυγάδες; | 12/09/2011 15:52
  Θα πληρώσουν οι φοροφυγάδες; ΟΧΙ γιατί πού να τρέχει τώρα η κυβέρνηση να τους βρει! Θα πληρώσει η Εκκλησία; ΟΧΙ γιατί θα τους καταραστεί και πώς να πάνε στην ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ! Θα πληρώσουν ΟΙ ΑΚΗΔΕΣ, ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ, ΚΛΕΦΤΑΔΕΣ, ΜΑΝΤΕΛΗΔΕΣ, ΣΙΜΕΝΣ, ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ, ΠΑΠΟΥΤΣΗΔΕΣ, ΛΟΒΙΤΟΥΡΕΣ, ΡΕΜΟΎΛΕΣ, ΒΟΛΕΥΤΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΔΙΠΛΕΣ ΤΡΙΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΉΔΕΣ, ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΔΕΣ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Πάλι θα πληρώσουν κάτι φτωχοδιάβολοι! Να αυτό είναι δικαιοσύνη! Και ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ; Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ γιατί εισπράττει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ;
  rovespiere
  απάντηση1012
   
   
  Οι σκέψεις μου είναι κοντά σου Ευάγγελε... | 12/09/2011 14:08
  Αν και είμαι αντικαθεστωπασοκιστής οι σκέψεις μου είναι κοντά σας και στην δύσκολη δουλειά που επιτελείτε... Καλή δύναμη Ευάγγελε...
  Γιώργος Πολίδης
  απάντηση5030
   
   
  Η απόλυτη παράνοια... | 12/09/2011 13:00
  Από τη συνέντευξη Τύπου Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, στις 23 Ιουνίου 2011........Σε σχέση με τα ακίνητα, η εκτίμησή μας είναι ότι μετά τη μείωση του ορίου της αντικειμενικής αξίας σε ατομική βάση από τις 400 στις 200 χιλιάδες, για την υπαγωγή στο φόρο ακίνητης περιουσίας δε χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση και κυρίως δε χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση μέσα στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και ιδίως φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες και δεν μπορείς να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων, πέραν των δημοτικών εν πάση περιπτώσει των συνδεδεμένων απόλυτα με τον τόπο κατοικίας ή εγκατάστασης, με τους μηχανισμούς αυτούς οι οποίοι έχουν άλλο σκοπό και γιατί εν πάση περιπτώσει πρέπει να αναζητήσουμε κίνητρα για την οικοδομή και γιατί είναι ήδη πολύ επιβαρυμένο το ακίνητο..................http://www.evenizelos.gr/el/press-interviews/2164-pressconf Διαβάστε το πριν προλάβουν να το σβήσουν.... Το πόσο γέλασα δεν λέγεται και ως γνωστόν, γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος...
  Ούτε τρίμηνο δε βγάζουν οι δηλώσεις τους
  απάντηση7375
   
   
  Η υποκρισία περρισεύει... | 12/09/2011 12:57
  Μεταξύ μας κοροϊδευόμαατε τώρα ότι δεν μπορούν οι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ να πληρώσουν αυτό τον φόρο που θα αρχίζει από τα 0.5 λεπτά? Έλεος στην υποκρισία, αν ήταν να να αγοράσετε κανένα smartphone για σας ή τα τέκνα σας ξοδεύετε πολλαπλάσια ποσά, αλλά για την σωτηρία της χώρας και των ευατών σας είστε ξαφνικά όλοι στα όρια της φτώχιας!!!
  2Cents
  απάντηση3618
   
   
   
  ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΦΟΡΟ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ | 12/09/2011 12:43
  Είναι απαράδεκτο να μπεί ακόμα ένας φόρος στην ιδιοκτησία. Είναι απαράδεκτο, να μην πληρώνουν τον φόρο σωτηρίας του κράτους όλοι οι Ελληνες. Ειναι απαράδεκτο, να πληρώνουν πάλι μόνο όσοι έχουν ακίνητα, ενώ οι χρήστες των ακινήτων, που βγάζουν ίσως περισσότερα απο τους ιδιοκτήτες, δεν θα πληρώσουν τίποτα. Είναι άδικος φόρος, οταν πληρώνει ένας ιδιοκτήτης ενός γραφείου που εισπράττει 300 ευρώ ενοίκιο και δεν πληρώνει ο ενοικιαστής, που μπορεί να κερδίζει από την χρήση του ακινήτου δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Ειναι αδικία να μην πληρώνουν οι ξένοι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, από όπου εισπράττουν μισθούς και τους στέλνουν στα σπίτια τους στο εξωτερικό, επειδή είναι ενοικιαστές. Και τέλος, είναι αδικία να γίνεται η είσπραξη μέσω της ΔΕΗ, με την απειλή να κοπεί η παροχή της ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς την οποία δυστυχώς δεν μπορούμε να ζήσουμε. Ο απαράδεκτος και ανίκανος Βενιζέλος να πάει σπίτι του, από όπου έχει περάσει μόνο καταστροφή άφησε. Ώς υπουργός πολιτισμού εκανε φαραωνικά έργα χωρίς ανταποδοτικό όφελος, ενώ ως συντάκτης του Συντάγματος, ο ειδημων κ. Βενιζέλος δημιούργησε το χειρότερο σύνταγμα που έγινε ποτέ. Εδώ χρειαζόμαστε κάποιον τεχνοκράτη, και όχι έναν που θεωρείται "επικοινωνιακός" επειδη οι περισσότεροι δεν τον καταλαβαίνουν οταν μιλάει... Γιατί δυστυχώς, οι ξένοι τον καταλαβαίνουν πολύ καλύτερα από εμάς...
  Αλέξανδρος Αθ.
  απάντηση116
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ντροπή | 12/09/2011 12:36
  Να σηκωθούν να φύγουν.Αποδείκτηκαν παντελώς άχρηστοι και ανάπηροι και αυτοί.Να μην ψηφίσει κανένας το μέτρο και να πάμε σε οικουμενική κυβέρνηση και να κάτσουν όλοι μαζί να βρουν μια λύση(θα προτιμούσα ένα νέο σχήμα από μη διεφθαρμένους ανθρώπους αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει).Και βεβαίως έτσι και ψηφίσει Έλληνας πολίτης έστω και έναν από τους 300 στις επόμενες εκλογές,τι να πω,θα είναι άξιος της μοίρας του.Ντροπή.Να πάρει ο καθένας και από ένα αυγό στην επόμενη συγκέντρωση να ρίξει στη βουλή (αν του έχουν μείνει λεφτά να το αγοράσει).Τέτοιο ξεφτίλισμα της πολιτικής δεν το περίμενα ποτέ.
  dim
  απάντηση1418
   
   
  προσφυγη σε δικαστηριο για τον φορο | 12/09/2011 12:28
  αναρωτιεμαι πως και με ποια μεσα μπορουμε να κηρηυξουμε παρανομη και αδικη την επιβολη αυτου του φορου να μην τον πληρωσουμε και να συνεχισουμε την ζωη μας επιτελους με τους φορομπηχτες που πηγαμε και μπλεξαμε. μηπως πρεπει να κανουμε ομαδικη προσφυγη σε καποιο ειδικο δικαστηριο;
  X.A.
  απάντηση78
   
   
  ΑΠΟΓΝΩΣΗ | 12/09/2011 11:18
  ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΣΤΕΕΕΓΝΩΣΑ!!!!!!
  ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ
  απάντηση177
   
   
   
  Που ειναι οι αληθινοι ελληνες ?? | 12/09/2011 10:43
  Νομιζω πως εφτασε η ωρα να τους περιποιθουμε ΑΛΑ ΛΙΒΥΗ να φυγουν σαν τα ποντικια και φευγωντας να παρουν μαζι τους και ΟΛΗ την αντιπολιτευση βρυζουμε τους αληθινους φιλλανδους αλλα ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ??? αληθινους ελληνες χρειαζομαστε επειγοντως
  yianna
  απάντηση2632
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Χοντρός - Λιγνός | 12/09/2011 10:30
  Το δίδυμο της συμφοράς! και ο υπόλοιπος θίασος επί σκηνής ή αφανής. Στη διοίκηση υπαρχει και ο έλεγχος παίρνεις τα αποτελέσματα και βλέπεις αν πέτυχες τους στόχους. Αναλύεις τα άιτια των αποκλίσεων αρνητικές ή θετικές και πάιρνεις διορθωτικά μετρα. Ο Χ-Λ μας είπαν γιατί απέτυχαν από τους στόχους και ποιοί φταινε γι αυτό ώστε να τους γίνουν συστάσεις;;;; Ψιλά γράμματα για τους ανεπάγγελτους πολιτικούς μας.
  Pasokos
  απάντηση1729
   
   
  ades | 12/09/2011 10:10
  http://adf.ly/2K7SZ
  Ανώνυμος / η
  απάντηση02
   
   
  ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ | 12/09/2011 09:36
  Γιατί ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ στη ΔΕΗ;;; Αναθέστε απ' ευθείας στη ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ για τους οποίους "ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ" όπως είπε χθες ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ !!! βάλτε και ΠΡΟΕΔΡΟ τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ κ.Φωτόπουλο, ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ και πηγαίνετε για... ΥΠΝΟ.
  Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ
  απάντηση664
   
-