Από το πρωί της Κυριακής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, συνεδρίαζε το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη και ολοκληρώθηκε στις 15.00. Εντός ολίγου, αναμένονται ανακοινώσεις από τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά για τα όσα αποφασίστηκαν στο άτυπο υπουργικό, ενώ μετά τις επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αντιδράσεις από τις Βρυξέλλες και από τις πρωτεύουσες της Ευρώπης για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος θα αναγγείλλει έκτακτη εισφορά στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, υπερκαλύπτει το δημοσιονομικό έλλειμα που υπάρχει. Για το μέτρο αυτό έχουν γίνει επαφές της κυβέρνησης με τους εταίρους στην ευρωζώνη.

Για τη λήψη νέων μέτρων είχε προϊδεάσει χθες ο πρωθυπουργός κ. Γ. Ππαπανδρέου λέγοντας στην ομιλία του, ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει την προσπάθεια στη μέση και ότι θα λάβει όποια άλλα μέτρα χρειάζεται προκειμένου να σωθεί η χώρα.

Αναμένονται ανακοινώσεις από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο

Την Παρασκευή το βράδυ στάλθηκε μήνυμα από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, προς όλους τους υπουργούς να είναι παρόντες στη Θεσσαλονίκη, ενώ το Σάββατο ένα ακόμη μήνυμα με τους ίδιους αποδέκτες σημείωνε ότι είναι απαραίτητη η παρουσία τους στην σημερινή συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού. Στο ενδιάμεσο αποφασίστηκε η σύγκληση του Ατυπου Υπουργικού Συμβουλίου.