Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Εκπαίδευσης των Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο. Παρακολούθησε μία εντυπωσιακή άσκηση_ επίδειξη ανορθόδοξου πολέμου από τις Ειδικές Δυνάμεις με τη συμμετοχή αμφίβιων καταδρομέων και αλεξιπτωτιστών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο γι΄ αυτό, όπως σημείωσε, «πρέπει να έχουμε τέτοιες Ένοπλες Δυνάμεις, που να παρέχουν το αίσθημα ασφάλειας στον ελληνικό λαό που βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο αυτή τη στιγμή».

Όσον αφορά την άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων ο κ. Παπούλιας, δήλωσε εντυπωσιασμένος, λέγοντας ότι ήταν «μια εξαιρετικής πειθαρχίας και εκπαίδευσης άσκηση. Εντυπωσιάσθηκα προσωπικά και δείχνει το υψηλότατο επίπεδο εκπαίδευσης των Ειδικών Δυνάμεων, αλλά γενικότερα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».
Τις Ένοπλες Δυνάμεις, είναι όπως επεσήμανε, εξαιρετική βάση ασφαλείας για τη χώρα, μία δύναμη αποτροπής και σημείωσε: «χρειαζόμαστε σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς να ζούμε σε ασφάλεια και να νιώθουμε ότι έχουμε τέτοιες Ένοπλες Δυνάμεις και τέτοιες Ειδικές Δυνάμεις που θα απογοητεύσουν και θα αποτρέψουν κάθε εισβολέα».

Την άσκηση_ επίδειξη παρακολούθησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ο υπουργός κ. Π. Μπεγλίτης και ο υφυπουργός κ. Κ. Σπηλιώπουλος) καθώς και η στρατιωτική ηγεσία.