Πολιτική βόμβα έριξε από τα Χανιά ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης, που υπεραμύνθηκε της ευρείας συναίνεσης μεταξύ ΠαΣοΚ και Ν.Δ., ως τη μόνη λύση για τον τόπο.

«Η ευρεία συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου και ιδιαίτερα των δυο μεγάλων κομμάτων αποτελεί προϋποθέση για να βγει σήμερα η Ελλάδα από την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. απευθυνόμενος ουσιαστικά στον κ. Αντ. Σαμαρά για την στρατηγική που ακολουθεί, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αντιπολίτευσης του τύπου που γνωρίσαμε στο παρελθόν.

Παράλληλα κάλεσε την ηγεσία της Ν.Δ. να βοηθήσει στην πολιτική των αλλαγών, αν και τάχθηκε κατά της συγκυβέρνησης. Μάλιστα, είπε ότι είναι μονόδρομος η πολιτική των αλλαγών και είπε πως άλλες λύσεις, μαγικές δεν υπάρχουν.

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και εκτίμησε ότι «οι εκλογές δεν θα βοηθήσουν και δεν νομίζω ότι θα γίνουν» και ζήτησε από τη Ν.Δ. να στηρίξει την κυβέρνηση.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, αφού ανέφερε, ότι αν και είναι πολύ εύκολο η αντιπολίτευση να χτυπήσει μια τέτοια κυβέρνηση με στόχο να την ρίξει, διευκρίνισε, πως «δεν είναι η ώρα που πρέπει να στραφούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Στη συνέχεια προσδιόρισε το πλαίσιο που πρέπει να κινηθεί η Ν.Δ., τονίζοντας ότι «είναι η ώρα που πρέπει να δούμε αν μπορούμε να βοηθήσομε τον τόπο, βοηθώντας αυτή την κυβέρνηση που έχουμε, να αντιμετωπίσει προβλήματα, τα οποία δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει».
Ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε ότι ο τόπος βρίσκεται σήμερα σε μια πολύ δύσκολη καμπή και διαγράφεται στον ορίζοντα η απειλή μιας κρίσης γενικότερη στην Ευρώπη και παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

«Και αυτό συμπίπτει με την δυσκολότερη περίοδο που αντιμετωπίζει η χώρα εσωτερικά, στις σχέσεις της με την Ευρώπη και στην προσπάθεια που γίνεται από τη σημερινή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα οξύτητα προβλήματα της οικονομίας» υπογράμμισε.

Επίσης εμφανίστηκε ανήσυχος για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, αν και έδωσε ένα τόνο αισιοδοξίας, λέγοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να ξαναβρεί το ρυθμό της, συμπλήρωσε πως αυτό μπορεί να γίνει «πολύ γρηγορότερα από ότι πολλοί πιστεύουν», αρκεί να ακολουθήσουμε την σωστή πολιτική.

Βέβαια σε άλλο σημείο, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση αυτά που λέει είναι σωστά και δεν είναι σωστά διότι μας τα λένε οι ξένοι» και υπεραμύνθηκε της πολιτικής του, λέγοντας πως ο ίδιος πάλεψε προσωπικά επί χρόνια για τα ίδια πράγματα, αλλά δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει την προσπάθεια του.

«Δεν με άφησαν, να ολοκληρώσω το έργο μου. Από τότε, επί χρόνια πολλά ζούμε με δανεικά. Επιβαρύνουμε τις επόμενες γενιές. Σήμερα είναι ανάγκη, να γίνει μια αναπροσαρμογή», τόνισε, αν και σε κάποιο σημείο καταλόγισε επίσης «τραγικές αρρυθμίες» στην κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, «είναι παράλυτη», δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις και σπαράσσεται ταυτόχρονα από εσωτερικές αντιθέσεις.

Εντόπισε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι την έλλειψη αξιοπιστίας και μίλησε για την ανάγκη αλλαγών σε όλους τους τομείς.

«Η κυβέρνηση αξιοπιστία δεν έχει, υπόσχεται πράγματα που δεν εκτελεί και ψηφίζει νομούς που δεν τους εφαρμόζει. Πρέπει να βοηθήσομε αυτή την κυβέρνηση να ακολουθήσει μια πολιτική που είναι μονόδρομος. Δεν μας επιβάλει κανείς την οικονομική εξυγίανση την δημοσιονομική πειθαρχία. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε με δανεικά» τόνισε χαρακτηριστικά.