Το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο επανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Πέμπτη είπε χαρακτηριστικά ότι «το πλεονάζον προσωπικό δεν μπορεί να επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο, χωρίς να είναι χρήσιμο για κάποιο έργο».

Μιλώντας, σημείωσε ότι πλεονάζον προσωπικό, που θα προκύψει από τις συγχωνεύσεις, αν δεν μπορεί να απορροφηθεί, «δεν μπορεί να επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο, χωρίς να είναι χρήσιμο για κάποιο έργο, που αφορά το κοινωνικό σύνολο. Η υπηρεσία δεν υπάρχει για το εαυτό της».

Συμπλήρωσε ότι η τρόικα δεν έχει θέσει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, αλλά «θέτουν θέμα γραφειοκρατείας». «Η τρόικα δεν λέει να απολύσουμε. Η τρόικα λέει να μειώσουμε το μισθολογικό κόστος και βεβαίως να μειώσουμε το κράτος, με την έννοια να μην έχουμε υπηρεσίες που κάνουν το ίδιο έργο και την ίδια σπατάλη».

Για την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού αναφορικά με τη διαχείριση του χρέους, ο κ. Ρέππας εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου για την ανταλλαγή ομολόγων και τη μείωση του χρέους.

Σε ό, τι αφορά το θέμα των ταξί και τις διαφωνίες με τον Γιάννη Ραγκούση απάντησε λέγοντας ότι ο ίδιος συμπαρατάσσεται στην πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργείου και τους χειρισμούς του, αλλά πρόσθεσε πως «σε μια συζήτηση πολιτικών αποφάσεων, θα πρέπει να είμαι παρών στα θέματα που με αφορούν προσωπικά, για να υπερασπιστώ δικές μου απόψεις και επιλογές».

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρόσθεσε, αναφέρει ότι ο νόμος μπορεί να επιβάλλει περιορισμούς για λόγους δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος και όχι για το ατομικό οικονομικό συμφέρον κάποιου.