Η «Ωδή στη Χαρά» θα ακουστεί μαζί με το τελευταίο αντίο στον Λεωνίδα Κύρκο, τον ιστορικό ηγέτη της Ανανεωτικής Αριστεράς, το απόγευμα της Τετάρτης, στις 5, όταν οικείοι, φίλοι, σύντροφοί του, πολιτικοί από όλους τους χώρους αλλά και απλός κόσμος θα τον συνοδεύουν στην τελευταία κατοικία του, στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών.

Ηταν μια από τις παραγγελίες που είχε δώσει τις τελευταίες ημέρες, πριν από το πέρασμα απέναντι… Αλλωστε, στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ Εσωτερικού είχε καθιερώσει ως ύμνο την «Ωδή στη Χαρά» από την Ενάτη του Μπετόβεν, και συχνά έπαιζε ο ίδιος με την φυσαρμόνικά του το κομμάτι. Οπως είχε περιγράψει σε συνεντεύξεις του, σφύριζε το ρυθμό της όταν ήταν στην απομόνωση στις φυλακές Χαλκίδας, τα πέτρινα χρόνια, και έτσι οι συγκρατούμενοί του καταλάβαιναν ότι ήταν ζωντανός…
Στην πολιτική του κηδεία μοναδικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης. Ηταν μια ακόμα παραγγελία που είχε δώσει. Η οικογένειά του παρακαλεί αντί για στεφάνια να ενισχυθούν η «Διεθνής Αμνηστία» και το «Χαμόγελο του Παιδιού». Η σορός του θα βρίσκεται στο χώρο τέλεσης των πολιτικών κηδειών από τις 12 το μεσημέρι.