Κανένα σχόλιο δεν κάνει η κυβέρνηση, όπως αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες, εως ότου υπάρχουν οριστικές ανακοινώσεις για τη συγχώνευση της Alpha Bank με τη Eurobank. Και αυτό γιατί, σε μια στιγμή που οι σχέσεις με τους τραπεζίτες είναι τεταμένες εξαιτίας της επικείμενης χρηματοδότησης των τραπεζών από το Ταμείο Χρηματοσπιστωτικής Σταθερότητας, η κυβέρνηση αποφεύγει να πάρει πρόωρα θέση, όπως συνέβη στο παρελθόν χωρίς τελικά το φλερτ που είχε ανακοινωνθεί να καταλήξει σε γάμο.

Η κυβέρνηση πάντως παρακολουθεί τις διεργασίες στον τραπεζικό τομέα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σε ανώτατο επίπεδο. Οι χειρισμοί αποφασίζονται αποκλειστικά από τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες διατηρούν συνεχώς ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.

Εως υπάρξει οριστική συμφωνία, οι αρμόδιοι παράγοντες επαναλαμβάνουν την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι οποιαδήποτε συμφωνία ενδυναμώνει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι καλοδεχούμενη. Αν προχωρήσει η συγχώνευση των δύο τραπεζών θα δημιουργηθει η μεγαλύτερη ιδιωτική ελληνική τράπεζα με ισχυρή παρουσία στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν θα υπάρξουν οριστικές αποφάσεις θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών.