Ενταση σημειώθηκε στο υπουργικό συμβούλιο όταν ο κ. Χρ. Παπουτσής, μιλώντας για το δικό του νομοσχέδιο αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Χ. Παμπούκη περί επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας, χωρίς όμως να κατονομάσει τον συνάδελφό του ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση.

«Δέχομαι υπονόμευση από μέλη της κυβέρνησης που εγείρουν θέμα επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας με ενσωμάτωση και του λιμενικού», φέρεται να είπε.

Υπέρ του κ. Παπουτσή συνηγόρησε και ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «εγώ εισηγήθηκα το νομικό πλαίσιο για τη μεταφορά του λιμενικού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» είπε

«Δεν θέλω υπουργούς κολλημένους στις καρέκλες. Η δουλειά είναι συλλογική», απάντησε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.

«Είμαστε κολλημένοι με την αξιοπρέπεια μας», επανήλθε στο θέμα ο κ. Παπουτσής.

Κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν εννοούσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά έκανε μια γενική παρατήρηση.

Ελεγαν επίσης ότι δεν τίθεται θέμα επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας και απέδιδαν στον Πρωθυπουργό τη φράση ότι «προχωρούμε κανονικά στη δουλειά μας».