Μια προαναγγελθείσα πολιτική μετεγγραφή ολοκληρώθηκε και επίσημα πριν από λίγα λεπτά με την προσχώρηση του βουλευτή Κιλκίς κ. Κ. Κιλτίδη στον ΛΑΟΣ.
Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Γ. Καρατζαφέρης με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φιλ. Πετσάλνικο τον ενημέρωσε για την απόφασή του να ενταχθεί στην Κ. Ο. του ΛΑΟΣ ο βουλευτής που αποχώρησε πριν δύο μήνες από τη Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.
Η προσχώρηση του κ. Κιλτίδη – για την οποία είχε αναφερθεί πρώτο το Βήμα – ήταν αναμενόμενη, αφού ο βουλευτής που ανήκει στη σκληρή εθνικοπατριωτική γραμμή διατηρεί επί πολλά χρόνια ανοικτή γραμμή με τον κ. Καρατζαφέρη.
Από την πρώτη στιγμή που ο κ. Κιλτίδης αποχώρησε από τη Συμμαχία, με το αιτιολογικό, ότι «η σύσταση της ευρείας κεντροδεξιάς παράταξης που είχαμε οραματιστεί δεν φαίνεται να κατέστη δυνατή» και αφού είχε ψηφίσει «παρών» στο Μεσοπρόθεσμο, η επιλογή να μετακινηθεί στο ΛΑΟΣ ήταν μονόδρομος.
Μετά την προσχώρησή του ανοίγει ο δρόμος να είναι υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ στην Α΄ Θεσσαλονίκης με στόχο να διεμβολίσει τη ΝΔ και να προσεγγίσει το εθνικοπατριωτικό τμήμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα από τα προπύργιά της.

Πριν δυο μήνες είχε πει σε στενό του φίλο, πως
«είναι μονόδρομος για μένα ο Καρατζαφέρης», με τον οποίο είχε βρεθεί και πρόσφατα σε εκδήλωση που έγινε στο δήμο Δίον της Πιερίας, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια – παρουσία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου – του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δωρεά του προέδρου του ΛΑΟΣ.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε φροντίσει αμέσως μετά την αποχώρηση του κ. Κιλτίδη από τη Συμμαχία να κάνει θετική δήλωση για το βουλευτή, δηλώνοντας: «Η συνείδηση του Κιλτίδη νίκησε την ευαισθησία του».