Αυστηρό μήνυμα ότι θα τιμωρηθούν όλοι όσοι εμπλέκονται σε υποθέσεις χορήγησης πλαστών προνοιακών επιδομάτων έστειλε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάρκος Μπόλαρης.

Σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 είπε ότι θα τιμωρηθούν, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, ακόμα και εν ενεργεία τοπικοί άρχοντες, εάν διαπιστωθεί ότι εμπλέκονται σε υποθέσεις όπως αυτή της Ζακύνθου, όπου από τους 35.000 κατοίκους του νησιού, οι 700 εμφανίζονταν επισήμως τυφλοί και λάμβαναν το σχετικό επίδομα αναπηρίας, που ανέρχεται σε 725 ευρώ τη διμηνία.
{{{ audio1 }}}
Ο κ. Μπόλαρης είπε ότι ανάλογα φαινόμενα έχουν εντοπιστεί και σε άλλους νομούς και πως το αρμόδιο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας διενεργεί ελέγχους σε 13 νομούς της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπόλαρη υπάρχουν καταγγελίες αλλά και στοιχεία ότι πρώην νομαρχίες, όπου λειτουργούσαν οι πρωτοβάθμιες υγειονομικές επιτροπές, «χρησιμοποιήθηκαν πάρα πολλές φορές ως εκλογικός μηχανισμός, ως ρουσφετολογικός μηχανισμός».

Ο κ. Μπόλαρης είπε ότι όσοι εμπλέκονται θα τιμωρηθούν, ενώ στο ερώτημα τι θα γίνει εάν διαπιστωθεί ότι ευθύνονται και εν ενεργεία τοπικοί άρχοντες, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα αποπεμφθούν, αφού αυτό προβλέπει ο νόμος.

«Εάν αυτό λέει ο νόμος και αυτό λέει ο νόμος φυσικά» είπε χαρακτηριστικά.

«Εκείνο που θέλω να σας πω -γιατί αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα- είναι ότι είναι πολιτική βούληση, θα την εξαγγείλει τις επόμενες μέρες ο υπουργός ο Ανδρέας Λοβέρδος, να μπούμε σε μια τελείως διαφορετική διαχείριση του συστήματος των επιδομάτων, τα οποία δίνονται από το ελληνικό κράτος με μια πλατφόρμα, όπου θα υπάρχει και διαφάνεια και έλεγχος ταυτόχρονα, χωρίς αμφισβήτηση από κανέναν» τόνισε.