Με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής.

Ο κ.Βενιζέλος τόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου της Ευρωζώνης, κάνοντας λόγο για «ένα νέο «παράθυρο» ευκαιρίας για τη χώρα».

«Βρισκόμαστε τώρα σε μία πολύ λεπτή φάση προετοιμασίας, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και παρατήρησε ότι «η Αντιπολίτευση πρέπει να έχει πλήρη ενημέρωση, γιατί πάνω στην πλήρη ενημέρωση, πάνω στην ειλικρινή και έντιμη σχέση κυβέρνησης- αντιπολίτευσης, μπορεί και πρέπει να οικοδομηθεί μία πανεθνική προσπάθεια».

Πρόσθεσε ότι είναι μια υπόθεση που ξεπερνά κόμματα, κυβερνήσεις και πρόσωπα. «Είναι μία ιστορική, μια εθνική υπόθεση».

Ανέφερε ότι οι διεθνείς συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, καθώς πιέζονται-όπως είπε-μεγάλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Από την πλευρά το, ο κ.Καρατζαφέρης τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνδυάσει τη σοβαρότητα και τη στιβαρότητα και η Αντιπολίτευση πρέπει να αντιληφθεί ότι η συνδρομή της στην επιτυχία του σχεδίου διάσωσης της χώρας περνά και από τη δική της αντίληψη.

Ειδικά για τη στάση του ΛΑΟΣ, ο κ. Καρατζαφέρης έσπευσε να επισημάνει ότι επικρίνει όταν κρίνει ότι είναι απαραίτητο και στηρίζει εκείνα που θεωρεί ότι βοηθούν να σωθεί η χώρα.