Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «θανάτου» οριστικοποιήθηκε την Τρίτη καθώς η ΝΔ εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι ποτέ δεν επεδίωξε πραγματικά τη συναίνεση αλλά ότι όλες οι εκκλήσεις της ήταν ένα πρόσχημα. Στο επίκεντρο της «γαλάζιας» επίθεσης βρέθηκε για άλλη μία φορά ο υπουργός Υποδομών κ. Γ. Ραγκούσης, με τη ΝΔ να ζητάει και επισήμως την παραίτησή του, κατηγορώντας τον ότι έχει βάλει φωτιά σε όλη την ελληνική οικονομία. Η ΝΔ κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να εγκαταλείψει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου» και να αποπέμψει τον «απαράδεκτο υπουργό του».

Είχε προηγηθεί η σκλήρυνση της στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την άρνηση του υπουργού Πολιτισμού και του Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνου να συζητήσει επί της δέσμης πέντε προτάσεων που είχε καταθέσει ο κ. Αντ. Σαμαράς με σκοπό την τόνωση του τουρισμού.

Χαρακτηριστικό της στάσης της ΝΔ ήταν το ενημερωτικό σημείωμα της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού, στην οποία γίνεται αναφορά σε «δήθεν προσκλήσεις συναίνεσης εκ μέρους του Πρωθυπουργού, οι οποίες αποτελούν «κενές περιεχομένου ρητορείες». Στην ίδια ανακοίνωση, η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση «για παραπλάνηση της κοινής γνώμης και ωραιοποίηση με επικοινωνιακά τερτίπια της παταγώδους αποτυχίας της πολιτικής της». Και προσθέτει ότι αναζητεί ενόχους, την ώρα που η ίδια επιλέγει την οξύτητα σε θέματα όπως οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκης. «Οι μάσκες έπεσαν» τονίζει, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση απέρριψε τις προτάσεις για τον τουρισμό όπως είχε πράξει και για αυξημένη κοινοτική συμμετοχή στο ΕΣΠΑ, για μειωμένους συντελεστές φορολόγησης, για την εργασιακή εφεδρεία και για τα αυθαίρετα. Ο κ. Μιχελάκης κατηγορεί μάλιστα προσωπικά τον κ. Γερουλάνο ότι προσπάθησε να οικειοποιηθεί μία σειρά επιτευγμάτων στον τουρισμό που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως π. χ. η απαλλαγή τελών στα περιφερειακά αεροδρόμια, τα κέντρα χορήγησης θεωρήσεων εισόδου στη Ρωσία και την επέκτασή τους ως τη Σιβηρία και οι επιδοτήσεις εργασίας 50.000 εργαζομένων στον χώρο των τουριστικών επιχειρήσεων.

Δούκας: Υπάρχει ενδεχόμενο να πολιτευθώ ξανά με τη ΝΔ
Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών και Εξωτερικών κ. Π. Δούκας άφησε διάπλατα ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι και πάλι υποψήφιος με τη ΝΔ. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», ο κ. Δούκας, τόνισε, ερωτηθείς σχετικά: «Νομίζω πως ναι, υπάρχει. Η πεποίθησή μου είναι ναι, το τι θα γίνει τελικά θα το δούμε και στην πράξη και από τη συγκυρία των πραγμάτων».