«Κάθε φορά που η Ελλάδα εξασφαλίζει οποιοδήποτε ποσό πρέπει να φροντίζουμε να πιάνει τόπο για τη χώρα μέχρι και το τελευταίο ευρώ», είπε πριν από λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στην Αρτα και απευθυνόμενος στους τοπικούς φορείς.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε και πάλι για τη σημαντικότητα της απόφασης της προηγούμενης Πέμπτης, η οποία εξασφάλισε ρευστότητα στη χώρα και έδωσε περιθώριο για τη διέξοδο από την κρίση και στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε ότι όλα πλέον κρίνονται από το τι θα κάνει η ίδια η Ελλάδα.
Ο Πρωθυπουργός μίλησε για νίκη στις Βρυξέλλες και είπε ότι αυτή «δεν ήταν χωρίς τίμημα».
Όπως σημείωσε, «με το πιο ριζικό πρόγραμμα ραγδαίας δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει εφαρμόσει ποτέ χώρα του ΟΟΣΑ, ήταν φυσικό η ελληνική οικονομία, η οποία ήταν ήδη σε ύφεση, να φρενάρει περισσότερο. Και η προσπάθεια αυτή αναγνωρίστηκε. Την προηγούμενη Πέμπτη λοιπόν, οι ηγέτες της ευρωζώνης αποφάσισαν να βγάλουν επιτέλους τη θηλιά από το λαιμό μας».
«Τα λάθη τα οποία έχουν γίνει στο παρελθόν οφείλονται στο ότι αποκεντρώναμε τη στρατηγική και κρατούσαμε κεντρικά τα εργαλεία. Θέλουμε να κάνουμε πλέον το ακριβώς ανάποδο», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, και επισήμανε ότι η Ηπειρος και η περιοχή του Αμβρακικού μπορούν να αποκτήσουν αναβαθμισμένο ρόλο και οικονομική σημασία στο νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης.