Στο στόχαστρο της κριτικής της ΝΔ παραμένει ο υπουργός Υποδομών κ. Γ. Ραγκούσης εξαιτίας των προβλημάτων που συνεχίζουν να προκαλούν οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να πιέζει τον κ. Ραγκούση με απώτερο σκοπό να πλήξει τον κ. Γ. Παπανδρέου, την ίδια στιγμή που καταδικάζει επεισόδια όπως αυτά που συνέβησαν στον Πειραιά.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Ι. Μιχελάκης αλλά και ο υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας κ. Κ. Χατζηδάκης άσκησαν κριτική στον υπουργό Υποδομών. Ο πρώτος είπε ότι ο κ. Ραγκούσης εκμεταλλεύεται ουσιαστικά τα όσα συμβαίνουν για να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, ενώ ο δεύτερος ότι η στάση του υπουργού δείχνει ότι δεν «ξέρει τι θέλει».

Στη συζήτηση για τα ταξί παρενέβη και η Δημοκρατική Συμμαχία η οποία κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκινήσει επιτέλους ουσιαστικό και ειλιρκινή διάλογο με τους ιδιοκτήτες ταξί για να σταματήσει και η υπονόμευση της εικόνας της χώρας, του τουρισμού και της νομιμότητας.

Συνάντηση με τρόικα
Παράλληλα, πενταμελής ομάδα υπό τον αντιπρόεδρο κ. Στ. Δήμα συναντήθηκε με
την τρόικα η οποία επισκέφθηκε χθες τη Συγγρού. Μαζί με τον κ. Δήμα συμμετείχαν στη συνάντηση οι κκ. Χρ. Σταϊκούρας, Ν. Μηταράκης, Χρ. Λαζαρίδης και Ι. Μουρμούρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν όλα τα θέματα, από το φορολογικό και το θέμα της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, μέχρι τη μετακύλιση του χρέους και τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής. Η συζήτηση φέρεται να έγινε σε καλό κλίμα, αλλά από τη Συγγρού απέφευγαν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.