Στο στόχαστρο μεγάλης μερίδας της ΚΟ βρίσκονται οι υπουργοί Υποδομών, κ. Ι. Ραγκούσης και Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Αφορμή, για τον μεν πρώτο, είναι οι χειρισμοί του στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος του οδηγού ταξί, για τον δε δεύτερο, η υπόθεση που ήλθε στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και αφορά εξοχική κατοικία της μητέρας του, η οποία βρίσκεται σε αναδασωτέα περιοχή και σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι αυθαίρετη.

Και οι δύο υποθέσεις έχουν προκαλέσει εκνευρισμό μεταξύ των βουλευτών και στελεχών του ΠαΣοΚ, πολλοί από τους οποίους στρέφονται παρασκηνιακώς, αλλά και δημοσίως, κατά των δύο υπουργών.
Πάντως, από την πλευρά της κυβέρνησης και ελλείψει επίσημης ενημέρωσης από τον εκπρόσωπο κ. Μόσιαλο δεν έχει υπάρξει αντίδραση, αποδοκιμασία ή σχόλιο για τις δύο υποθέσεις, οι οποίες πάντως φαίνεται ότι θα παραμείνουν στη δημοσιότητα στο προσεχές διάστημα.

Βουλευτές κατά Ραγκούση, Ραγκούσης κατά βουλευτών
Ειδικότερα: η κρίση που προκλήθηκε με την στροφή της κυβέρνησης στη ρύθμιση για τα ταξί μετά τον ανασχηματισμό και την απόρριψη του ΠΔ Ρέππα από τον κ. Ραγκούση με αποτέλεσμα την απεργία των ταξί και τις συνακόλουθες εμπλοκές στα λιμάνια, έκανε πολλούς βουλευτές να αναρωτιούνται για ποιο λόγο έπρεπε να γίνουν τέτοιοι χειρισμοί τώρα και δεν προκρίθηκε άλλου τύπου διαχείριση της υπόθεσης.

Ο κ. Ραγκούσης έχει την κάλυψη του Πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να τάσσεται υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης του επαγγέλματος, όμως την ίδια στιγμή κάλεσε, σε πρόσφατη σύσκεψη, τους υπουργούς να συντονίζονται και να συνεργάζονται μεταξύ τους.

«Ανεξήγητες κινήσεις»

Την ίδια ώρα, επίθεση κατά του κ. Ραγκούση εξαπέλυσε το μέλος του ΠΣ, κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι ο υπουργός (τον οποίο χαρακτήρισε «νεαρό αναρριχώμενο πολιτικό») όφειλε να γνωρίζει το περιεχόμενο του ΠΔ που είχε καταρτίσει ο προκάτοχός του κ. Ρέππας και συμπλήρωσε ότι προχωρεί «σε ανεξήγητες κινήσεις, που όμως προκαλούν τεράστια προβλήματα όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά στην ίδια τη χώρα».
Κατόπιν αυτών, 21 βουλευτές του ΠαΣοκ ζήτησαν από τον γραμματέα της ΚΟ κ. Β. Εξαρχο τη σύγκληση του ΚΤΕ Μεταφορών, προκειμένου να ενημερωθούν από τον υπουργό και πιθανώς να τους εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους.

Σε δήλωσή του ο κ. Ραγκούσης απάντησε ότι από την προηγούμενη ημέρα είχε αποφασιστεί η συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ «για όλα τα θέματα του Υπουργείου». Αφησε μάλιστα ο κ. Ραγκούσης και αιχμές, λέγοντας ότι «η ενημέρωση των βουλευτών είχε ήδη ξεκινήσει και αρκετοί από τους βουλευτές που υπογράφουν το συγκεκριμένο αίτημα είχαν από ενημερωθεί από τον εισηγητή του ΚΤΕ, κ. Γ. Αμοιρίδη»

Παγώνουν (;) οι ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα
Σε ό,τι αφορά τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά της διεύθυνσης του Πρώτου Θέματος, και έσπευσε να δηλώσει ότι «ουδεμία σχέση έχει με την ιδιοκτησία», η υπόθεση της κατοικίας της μητέρας του φαίνεται ότι έχει προκαλέσει εμπλοκή στο νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις των αυθαιρέτων. Η συνεδρίαση και ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, έχει αναβληθεί άγνωστο για πότε, ενώ η ανακοίνωση του νομοσχεδίου που είχε προγραμματιστεί για αυτήν την εβδομάδα, επίσης αναβάλλεται.
Μεταξύ των βουλευτών του ΠαΣοΚ και της αντιπολίτευσης, η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως περίπτωση αντίστοιχη της «υπόθεσης Μαγγίνα» και προξενεί ερωτήματα ως προς τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Παπακωνσταντίνου θα νομοθετήσει για τα αυθαίρετα, από τη στιγμή που υπάρχει έστω έμμεση εμπλοκή του σε μία τέτοια υπόθεση.
Ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος έχει αποφύγει τις τελευταίες ημέρες τις περαιτέρω αναφορές.