Ψυχραιμία και εγρήγορση ζήτησε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου κατά την παρέμβαση του στο υπουργικό συμβούλιο.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που εξελίσσεται για το ενδεχόμενο επιλεκτικής χρεοκοπίας και έπειτα από τον θόρυβο που προκλήθηκε από τη συνέντευξη του στους γερμανικούς Financial Times, δήλωσε:

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον καιροσκοπισμό κανενός. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις λέξεις, συγχέοντας σκόπιμα, για παράδειγμα, την ορολογία που χρησιμοποιούν οι οίκοι αξιολόγησης στις τεχνικές κατατάξεις τους με καταστάσεις επώδυνες για την πραγματική οικονομία και τους πολίτες. Καταστάσεις που καταφέραμε να αποφύγουμε με τις πράξεις μας και τις θυσίες του ελληνικού λαού».

Ο Πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι είναι σημαντικό για την κυβέρνηση να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους πολίτες, να τους συμπαραστέκεται και να τους ενημερώνει σωστά μέσα στο περίπλοκο πεδίο των διαπραγματεύσεων και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για όλους, όπως είπε.

Οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, τόνισε ο κ. Παπανδρέου. «Θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις διαπραγματεύσεις με ψυχραιμία και εγρήγορση. Πάνω από όλα έχει σημασία εμείς στην Ελλάδα να δείχνουμε αλλά και να είμαστε ενωμένοι, για να μεταδώσουμε την εμπιστοσύνη στους πολίτες ώστε να ξέρουν ότι η κυβέρνηση κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να υπάρξει μια βιώσιμη λύση για το χρέος», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.