Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του κ. Φ. Πετσάλνικου για περαιτέρω μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών που συμμετέχουν σε κοινοβουλευτικές επιτροπές. Έτσι συνολικά οι απολαβές αυτές μειώνονται κατά 50% από ό,τι ίσχυε προ κρίσης, κάτι που μεταφράζεται σε 150 ευρώ ανά συνεδρίαση επιτροπής.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής «στις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας η συμμετοχή όλων μας στις θυσίες και η συμβολή στις προσπάθειες, που πρέπει να καταβάλουμε προκειμένου να περιορισθούν οι δαπάνες του Δημοσίου, είναι αναγκαίες».

Ο κ. Πετσάλνικος, υπενθύμισε ότι η μείωση της αποζημίωσης από την συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς περικοπών επί των αποδοχών των βουλευτών, όπως η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, η μείωση επιδομάτων, η κατάργηση των δώρων (Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας), η επιβολή και σε αυτούς της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» με τον υψηλότερο συντελεστή 5% , καθώς και της εισφοράς υπέρ των ανέργων και του Τ.Π.Δ.Υ.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πετσάλνικος οι μειώσεις που έχουν επιβληθεί στις συνολικές αποδοχές των βουλευτών από το 2010 μέχρι και σήμερα «ανέρχονται σε ετήσια βάση στις 40.500 ευρώ τουλάχιστον», περικοπές οι οποίες ξεπερνούν το 35% των συνολικών ετήσιων των αποδοχών του βουλευτή, οι οποίες υπολογίζεται ότι κυμαίνονται πλέον από 70.000 έως 80.000 ευρώ (καθαρά) ετησίως ή 5.800 έως 6.600 ευρώ μηνιαίως.