Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις στις πιέσεις των κερδοσκόπων, «είναι η ώρα των αποφάσεων» για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, επισημαίνει σε γραπτή ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλ. Μόσιαλος -ένδειξη ότι οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.
Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει ως εξής:
«Η χώρα μας έχει πάρει δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού της προβλήματος, τη δραστική μείωση των ελλειμμάτων και την ανάκτηση της αξιοπιστίας της.
Επίσης, υλοποιούμε σήμερα ένα ευρύτατο πρόγραμμα αλλαγών στα ΑΕΙ, τα νοσοκομεία, τις πολεοδομίες, τους εισπρακτικούς μηχανισμούς και στην προώθηση μεγάλων έργων.
Η συγκρότηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας έρχεται επίσης να αποδείξει την αποφασιστικότητά μας για την οικοδόμηση μίας αξιόπιστης και ανεπτυγμένης οικονομίας.

Όλα αυτά εντάσσονται στην προοπτική οικοδόμησης ενός σύγχρονου και ευρωπαϊκού κράτους, μιας Ελλάδας που δίνει προοπτική και εξασφαλίζει αυτοδύναμο μέλλον για τους πολίτες της.

Η Ελλάδα θα κάνει το καθήκον της και θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι ευρωπαίοι εταίροι μας θα ανταποκριθούν στην ανάγκη διασφάλισης μιας ισχυρής, ενωμένης και αλληλέγγυας Ευρώπης, που θα διαμορφώσει μια νέα σχέση με τις αγορές και θα αναπτύξει στέρεους μηχανισμούς ουσιαστικής διαχείρισης του δημόσιου χρέους των χωρών μελών της.


Μηχανισμούς που θα απομακρύνουν τις πιέσεις των κερδοσκόπων και θα εντείνουν τις προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για καθυστερήσεις. Είναι τώρα η ώρα των αποφάσεων».

«Να στείλουμε μήμυμα σταθερότητας» δηλώνει ο Ευ. Βενιζέλος προσερχόμενος στο Eurogroup

Στην ανάγκη να στείλει το Εurogroup ένα «πολύ δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα σταθερότητας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρωζώνη και ακόμη παραπέρα» επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών, Ευαγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των χωρών μελών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ακόμη ότι αναμένει μια «ουσιαστική και εποικοδομητική» συζήτηση για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη νέα ευρωπαϊκή αρωγή προς την Ελλάδα.