Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου σχετικά με την εξοικονόμηση δαπανών από τα μισθώματα δημοσίων υπηρεσιών, έστειλαν τρεις νέοι βουλευτές του ΠαΣοΚ.

Οι κ.κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Αθ. Οικονόμου και η κυρία Εύα Καϊλή, προτείνουν στον Πρωθυπουργό να αναμειχθούν ενεργά οι βουλευτές, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα την τοπική πραγματικότητα στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

«Είναι αναγκαίο να αξιοποιηθεί και το τελευταίο δημόσιο κτίριο και το κράτος να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τη δημόσια περιουσία του. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής είναι χρήσιμο να κατατεθούν αναλυτικές λίστες με τους Δημόσιους Οργανισμούς που συγχωνεύτηκαν ούτως ώστε να ερευνηθεί τι απέγιναν τα ακίνητα των συγχωνευμένων οργανισμών. (π.χ. ποιοι από αυτούς τους οργανισμούς έχουν μεταπηδήσει σε ιδιόκτητα κτίρια; Ποια σε μισθωμένα και με ποιο κόστος; Σε ποιο επίπεδο και σε ποιες περιπτώσεις έχουν εξοικονομηθεί δαπάνες;)


Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε να ενημερώσουν οι Υπουργοί τους Βουλευτές ανά νομό, για τα παραπάνω, με σκοπό να καταρτιστούν πίνακες με όλα τα ακίνητα που μισθώνουν για τη στέγαση των δημόσιων υπηρεσιών και των ΔΕΚΟ αρμοδιότητας του Υπουργείου τους, με αναφορά στο ύψος των μισθωμάτων και τη μεταβολή τους από το έτος 2009 στο έτος 2010. Ομοίως, να καταρτιστούν πίνακες με όλα τα αναξιοποίητα δημόσια κτίρια και τα κληροδοτήματα του κάθε νομού , ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική αξιοποίηση τους.


Είμαστε σίγουροι ότι η συμβολή των Βουλευτών που γνωρίζουν την πραγματικότητα της περιοχή τους θα βοηθήσει αποφασιστικά στη μείωση του σπάταλου κράτους», αναφέρουν οι βουλευτές στην επιστολή τους, η οποία έχει κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου αλλά και στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ κ. Β. Εξαρχο».