«Υπάρχει σημαντικός αριθμός θεμάτων στα οποία συγκλίνουμε και εκτιμώ ότι με τη συζήτηση μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερος». Αυτό δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου μετά από συνάντησή της με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαρά και τον υπεύθυνο του τομέα Παιδείας του κόμματος κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο με θέμα τις αλλαγές που σχεδιάζονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι στα μείζονα και σημαντικά θέματα όπως τα θέματα της Παιδείας πρέπει να υπάρχει σύνθεση ιδεών και απόψεων, έτσι ώστε να προκύπτει συναίνεση και να μην αλλάζουν οι νόμοι από υπουργό σε υπουργό.

Οπως είπε μάλιστα, του έκανε εντύπωση ότι παρότι τα κόμματα είχαν καταλήξει ομόφωνα σε συμπεράσματα για τις αλλαγές στην παιδεία στην διάρκεια του εθνικού διαλόγου, τελικά δυο χρόνια μετά τίποτα δεν εφαρμόστηκε και η συζήτηση ξεκίνησε ξανά από τα πανεπιστήμια. Πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στην πανεπιστημιακή κοινότητα για να συζητήσει το νόμο και να μην ψηφισθεί μέσα στο καλοκαίρι. Επίσης έκρινε ότι πρέπει να συζητηθούν μεταξύ όλων των μερών εκτενώς τα ζητήματα που αφορούν τον τρόπο διοίκησης των ΑΕΙ, των τριών ετών σπουδών των συγγραμμάτων και της κατάργησης του θεσμού των λεκτόρων.