Στην άμεση συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών τεσσάρων πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Siemens, των κκ. Αν. Μαντέλη, Α. Τσοχατζόπουλου, Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες το ΠαΣοΚ. Ήδη έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών για να υποβληθεί το σχετικό αίτημα και καταβάλλεται προσπάθεια να υπογράφεται από το σύνολο των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα της πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε το σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της Siemens παραπέμπονταν 7+5 πρώην υπουργοί του ΠαΣοΚ και της ΝΔ. Συγκεκριμένα: από το κυβερνών κόμμα οι κκ. Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος, Χρ. Βερελής, Ι. Παπαντωνίου και Ν. Χριστοδουλάκης, ενώ από την ΝΔ οι κκ. Αλογοσκούφης, Μαρκογιαννάκης, Γ. Βουλγαράκης, Β. Πολύδωρας, Ι. Παπαθανασίου, Μ. Λιάπης και Πρ. Παυλόπουλος.

Ο «κλήρος», όπως όλα δείχνουν, πέφτει πλέον στους τέσσερις προαναφερθέντες, οι οποίοι σύμφωνα με πηγές του ΠαΣοΚ θα παραπεμφθούν στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης με το ερώτημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, εις ότι αφορά τους κκ. Αλογοσκούφη (ως εποπτεύοντος υπουργού τον ΟΤΕ σε σχέση με τις συμβάσεις με την Siemens) και Μαρκογιαννάκη (για την παραλαβή του C4I) και της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του δημοσίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εις ότι αφορά τους κκ. Μαντέλη (για την «προεκλογική χορηγία» ύψους 200.000 γερμανικών μάρκων που έλαβε από την Siemens) και Τσοχατζόπουλο (για τα εξοπλιστικά προγράμματα Patriot και Ερμής).