από metereologos.gr
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
 
 

Περικοπές στις βουλευτικές απολαβές θα ζητήσει ο Πρόεδρος της Βουλής

Ο κ. Φ. Πετσάλνικος εισηγείται και την αντικατάσταση μέρους των αυτοκινήτων υψηλού κυβισμού
Περικοπές στις βουλευτικές απολαβές θα ζητήσει ο Πρόεδρος της Βουλής
Σε μερικό περιορισμό των προνομίων των βουλευτών προχωρά ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου κ. Φιλ. Πετσάλνικος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 


Περικοπές στις απολαβές των βουλευτών από την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών και αντικατάσταση μέρους των αυτοκινήτων υψηλού κυβισμού που τους χορηγούνται από χαμηλότερου κυβισμού, φέρεται έτοιμος να εισηγηθεί ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος.

Υπό το βάρος της κοινωνικής πίεσης και στο πλαίσιο των παραινέσεων του ίδιου του Πρωθυπουργού για περαιτέρω περικοπές στις απολαβές των βουλευτών, ο κ. Πετσάλνικος προωθεί σχετική πρωτοβουλία η οποία περιλαμβάνει μείωση της αποζημίωσης που λαμβάνουν για την συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής. Σημειώνεται ότι κάθε βουλευτής – μέλος επιτροπής αμείβεται πλέον της βουλευτικής αποζημίωσης που λαμβάνει για την συμμετοχή του στις συνεδριάσεις με 250 ευρώ καθαρά, ποσό το οποίο αναμένεται  πλέον να μειωθεί κάτω των 200 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με αποφάσεις του κ. Πετσάλνικου (Φεβρουάριος και Μάιος 2010), είχε μειωθεί το σύνολο των αποδοχών τους στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας. Με τα μέτρα που ελήφθησαν οι περικοπές σε μηνιαία βάση ανέρχονται περίπου στο 25%, ενώ ήδη έχει επιβληθεί στους βουλευτές η εισφορά αλληλεγγύης 5% επί των αποδοχών τους. Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς το σύνολο της μείωσης μετά και τα νέα μέτρα που προωθεί ο κ. Πετσάλνικος θα κυμαίνεται γύρω στο 33-34% επί του συνόλου των αποδοχών τους. Έτσι, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους υπολογισμούς, οι απολαβές των «εθνοπατέρων» ετησίως αναμένεται να κυμαίνονται από 70.000 έως 80.000 ευρώ (καθαρά) ή 5.800 έως 6.600 ευρώ μηνιαίως.

Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα οφέλη που απολαμβάνουν από την τηλεφωνική και ταχυδρομική ατέλεια, την παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού και την χορήγηση επιδομάτων γραφείου, εξόδων κίνησης, αλλά και την απασχόληση επιστημονικών συνεργατών που μισθοδοτούνται από την Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία (κρίσιμη) συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ, ο κ. Παπανδρέου είχε δηλώσει: «Οι βουλευτές, είμαι σίγουρος ότι είναι έτοιμοι να κάνουν και περισσότερες θυσίες και να είναι το παράδειγμα, μπροστά στις θυσίες που κάνει ο Ελληνικός λαός. Ήδη, έχουν κάνει θυσίες και είμαι σίγουρος ότι και ο Πρόεδρος της Βουλής μπορεί να εισηγηθεί και άλλες».

Στο πνεύμα αυτό επιχειρείται να κινηθούν και οι παραπάνω πρωτοβουλίες, αν και θεωρούνται ακόμη και από βουλευτές ως «μη τολμηρές». Σημειώνεται ότι κόμματα όπως το ΚΚΕ, ή συγκεκριμένοι βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο «γαλάζιος» κ. Κυρ. Μητσοτάκης, έχουν ταχθεί υπέρ των θαρραλέων περικοπών της βουλευτικής αποζημίωσης (όπως με την πλήρη κατάργηση των οικονομικών απολαβών από την συμμετοχή στις επιτροπές καθώς θεωρείται μέρος των κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων των βουλευτών) και υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής σύνταξης.

Στο πλαίσιο των περικοπών που προωθεί ο κ. Πετσάλνικος θα είναι και η αντικατάσταση των μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτων που δικαιούνται οι βουλευτές (μέσω leasing) από μικρότερου, αν και σύμφωνα με πληροφορίες το μέτρο αυτό δεν αφορά το σύνολο του στόλου των αυτοκινήτων που διαθέτουν (προβλέπονται εξαιρέσεις για τους βουλευτές της περιφέρειας οι οποίοι διανύουν μεγάλες αποστάσεις για λόγους οδικής ασφάλειάς τους).  Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (23)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Γιατί; | 07/07/2011 15:36
  Έχω πολλά "γιατί" στο μυαλό μου. Γιατί να δίνει το κράτος αυτοκίνητο στους βουλευτές; Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου οι βουλευτές διακινούνται με οχήματα, που τους παρέχει το κράτος και τα πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης; Έζησα στην Κύπρο, την Αγγλία, τις ΗΠΑ και ξέρω ότι οι βουλευτές διακινούνται με προσωπικά τους οχήματα. Μόνο τα μελή του υπουργικού συμβουλίου μεταφέρονται με δημόσια οχήματα. Γιατί να καταβάλλεται επιπλέον χρηματική αμοιβή στους βουλευτές, για να συμμετέχουν στις Κ. Επιτροπές; Έχει δίκαιο ο Κυρ, Μητσοτάκης - και με ξαφνιάζει ευχάριστα αυτό - να εισηγείται πλήρη περικοπή αυτού του προκλητικού προνομίου. Γιατί πρέπει να έχουν οι βουλευτές οδηγό και φρουρά ασφαλείας; Γιατί να μπορούν να έχουν συμβούλους και να πληρώνει ο κόσμος τα πολιτικά τους γραφεία; Δεν πέρασε λίγος καιρός που μάθαμε ότι για το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης υπάρχει δαπάνη εκατομυρίων ευρώ. Γιατί να υπάρχουν επιδόματα για τους βουλευτές; Είναι υποχρέωσή τους να εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους, ακόμα και αν χρειάζεται να έρχονται από την περιφέρεια στο κέντρο. Ο μισθός τους είναι ικανός να καλύψει τα έξοδά τους. Σεβασμός στον πολίτη που έχετε απέναντί σας, κύριοι, και του ζητάτε θυσίες. Κάντε πρώτοι την αρχή.
  Ανδρέας
  απάντηση11310
   
   
  ΟΧΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ...ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ | 07/07/2011 14:06
  ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΔΕΙΧΝΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΠΑΡΑΣΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !!! ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ. ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ . ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΦΟΝ ( Π.Χ ΤΟ 20% ΤΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΩΝ ) ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ. ΟΧΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΟΥΖΙΝΩΝ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ! >>> ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ......ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ Φ Υ Σ Ι Κ Α. ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ >>> ΜΕ ΤΑ Ι. Χ ΤΟΥΣ ΜΕ Μ.Μ.Μ , ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ , ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ( 4 ) ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ( 1 ) ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ !!! ΔΗΛΑΔΗ 300 Χ 5 = 1500 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΨΗ ΤΟΥΣ . ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ , ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΘΗΚΑΝ . ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΕ 6 ΑΠΟ 52 ΤΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ . ( ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ) ΔΕΝ ΧΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ( ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΛΟΓΟΣ ....ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!! ) ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ... ΟΧΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ( ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ) ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΛΩΣΕ !!!! ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ( ΙΚΑ , ΟΓΑ .ΚΛΠ ) ΟΠΟΥ ΕΝΤΑΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ , ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ....ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!! ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ????
  FOCUS
  απάντηση4210
   
   
  Αμοιβές για συμμετοχή βουλευτών στις επιτροπές | 07/07/2011 13:55
  Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ερχόταν η ώρα που θα συμφωνούσα με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Βέβαια οι προτάσεις του αυτές σχετικά με την κατάργηση της αμοιβής των βουλευτών για την συμμετοχή τους στις επιτροπές, τις κάνει από την θέση της αντιπολίτευσης και όταν έρθει ή ώρα της εξουσίας θα ξεχαστούν. Όπως και ο ΓΑΠ. είχε δηλώσει προεκλογικά ότι λεφτά υπάρχουν και μετά τα πήρε "χοντρά" από μισθωτούς και συνταξιούχους. Άσε... το μάθαμε τό κόλπο. Η αντιπολίτευση μιλάει πάντα εκ του ασφαλούς, (δεν κοστίζει τίποτα). Όταν έρθει όμως στην εξουσία, παθαίνουν κάποιο είδος επιλεκτικής αμνησίας, γι΄αυτά που λέγαν πρίν λίγο καιρό.
  Σπύρος Κ.
  απάντηση60
   
   
  ΠΡΟΝΟΜΙΑ | 07/07/2011 13:22
  Σιγά μην κάνουν περικοπές στον εαυτό τους. Στάχτη στα μάτια θέλει να μας ρίξει ο κ. Πετσάλνικος.
  ΑΝΔΡΕΑΣ
  απάντηση3020
   
   
  Όταν η Αριστερά πρότεινει δραστική μείωση προνομίων... | 07/07/2011 12:04
  Υποκρισία η τόση μικρή μείωση των απολαβών. Όχι ότι πιστεύει κανείς πως μπορούμε να σωθούμε είτε με λιγότερους είτε με λιγότερα αμειβόμενους βουλευτές αλλά ο συμβολισμός παίζει κάποιο ρόλο. ΚΥΡΙΩΣ βέβαια δεν είναι τα μισθολογικά αυτά που προκαλούν αλλά η βουλευτική ασυλία και άλλα προνόμια. Όταν η Αριστερά προτείνει κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων και δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης τι απαντάνε οι βουλευτές των άλλων κομμάτων; Ναι πρέπει, αλλά κανείς στην κυβέρνηση δεν μπορεί να το αποφασίσει. Και επειδή η ισοπέδωση και η λογική "όλοι ίδιοι είναι" κυριαρχεί πρέπει να πούμε ότι δεν χρησιμοποιούν όλοι στον ίδιο βαθμό τα προνόμια αυτά. Και τέλος κανείς δεν έχει την πολιτική αντίληψη να καταλάβει ότι δεν κυβερνάνε και οι 300 και ότι τα πολιτικά εγκλήματα των κυβερνήσεων είναι πολύ πιο σημαντικά απο τις βούτες και τις λαμογιές που έχουν κάνει διάφοροι εκάστοτε κυβερνητικοί και μη βουλευτές; Εννοείται πως πρέπει να μπουν φυλακή όσοι έχουν υφαρπάξει χρήματα του ελληνικού λαού και να δημευτεί η περιουσία τους αλλά και όσοι με την πολιτική που εξασκούν τον οδηγούν στην απόλυτη εξαθλίωση.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση90
   
   
  είναι τώρα ώρα για τέτοια? | 07/07/2011 12:01
  είναι ώρα για αντικατάσταση αυτοκινήτων? υπάρχει περίπτωση να δώσετε τα μεγάλα που έχετε και να πάρετε μικρά, χωρίς να πληρώσετε ούτε ένα ευρώ? επειδή δεν υπάρχει, κρατήστε αυτά που έχετε μέχρι να λιώσουν και αφήστε τις αηδίες, είναι ώρα τώρα για αλλαγή αυτοκινήτων? μπορεί ο πολίτης να αλλάξει αυτοκίνητο? όχι,λ άρα ούτε εσείς... κοιταξτε εκεί πέρα να μειωθεί το κόστος λειτουργίας και της βουλής και όλου του δημοσίου όσο γίνεται...
  εμού του ιδίου
  απάντηση41
   
   
  Γιατι οχι Trabant ? | 07/07/2011 10:58
  Ως πιστος οπαδος των κεφαλικών φόρων που έβαλε ηΔυτική για ενοποίηση Ανατολικής Γερμανίας θα ήταν συνεπής να τους ΄δινε τα περίφημα ανατολικογερμανικά αυτοκίνητα Trabant εκτος αν ειναι ακριβά μουσιακό ειδος της παλαιάς θυγατρικής της σοβιετίας. ?
  vp
  απάντηση20
   
   
  Καλή αρχή αλλά γιατί όχι ... | 07/07/2011 09:58
  Γιατί όχι και μεταρρύθμιση του τρόπου καθορισμού των αμοιβών τους με βάση φόρμουλα που να περιλαμβάνει δείκτες από 1) Το ρυθμό ανάπτυξης του εθνικού εισοδήματος, 2) Τα ποσοστά επίσημης υποαπασχόλησης και ανεργίας, και 3) Τα ποσοστά αδήλωτης εργασίας. Έτσι για αρχή...
  petrosuk
  απάντηση60
   
   
  περικοπες βουλευτών | 07/07/2011 09:10
  οι κατ΄εξοχήν υπεύθυνοι γιά τήν οικονομική κρίσι σ'τή χώρα μας,βουλευτές,από τό 1974 μέχρι σήμερα οφείλουν νά επιστρέψουν στό δημόσιο όσα χρήματα λεηλάτησαν,σαν ελάχιστο δείγμα μετάνοιας. Οι περικοπές πού περιγράφονται,από τά 250 Ευρώ στά 200 Ευρώ,είναι δούλεμα γ'ιά τούς συνταξιούχους τών οποίων οι συντάξεις παίχτηκαν στό χρηματηστἠ- ριο.
  ΣΠΥΡΟΣ
  απάντηση101
   
   
  Δεν έχετε το σθένος... | 06/07/2011 23:19
  Καλά ρε δεν έχετε το θάρρος να σταθείτε απέναντί ούτε στον τελευταίο πολίτη που καθημερινά δένει τη ψυχή του κουβάρι να βάλει 5 ευρώ βενζίνη για να πάει στο εργοστάσιο?Τι μικρότερα και κουραφέξαλα ρε Πετσάλνικε?Με 10 χιλιάρικα το μήνα στη τσέπη θες να σου πληρώνουμε και το αμάξι να κυκλοφορείς.Λίγη τσίπα ρε βουλευτάδες,νισάφι πια.Μας έχετε διαλύσει όλους και σεις κάνετε τόσο «τεράστιες»θυσίες να μικρύνετε τα κυβικά των Μερσεντές σας.Εδώ και τώρα κατάργηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ως δε'ιγμα ελάχιστης αξιοπρέπειας απέναντι στον ελληνικό λαό που τον δεινοπαθείτε.
  azio1967
  απάντηση351
   
   
   
  LEXUS | 06/07/2011 23:07
  Μέχρι και η διαστάυρωση πάπιας με βάτραχο (το όνομα της αρχίζει από Π και τελείωνει σε α ,για όσους δεν πάει το μυαλό τους) κυκλοφορεί με LEXUS και μας το παίζει κατά τα άλλα συντρόφισα.
  PM
  απάντηση124
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Δεν είχε κανένας τους δικό του αυτοκίνητο ; | 06/07/2011 23:02
  Καλά κανένας βουλευτής δεν είχε δικό του αυτοκίνητο προτού εκλεγεί στη βουλή ; Τόσο ξεφτιλοφουκαράδες είναι όλοι τους που περιμένουν από εμάς να τους πληρώνουμε τα αυτοκίνητα τουε . Δεν βρέθηκε έστω ένας και να πει ότι δεν θέλει αυτοκίνητο γιατί έχει το δικό του ; Ντροπή τους!
  Stavros
  απάντηση2272
   
   
  Ωπα | 06/07/2011 22:53
  Σιγα μη σκισεις το καλτσον ρε πετσαλνικε...ωπα. Ε ρε στιλιαρι που σας χρειαζεται.
  κ.φ
  απάντηση70
   
   
  να πληρωνονται οι ικανοι και οι αριστοι... | 06/07/2011 22:41
  ..Οσο δεν δινουν λυσεις απαγκιστρωσης απο το χρεος αυτοι και οι διορισμενοι επιστημονικοι συνεργατες- συναυτουργοι τους , λυσεις στην ανεργια και την εξαθλιωση που βιωνει ο μεσος πολιτης, απλα να μην πληρωνονται ..., να πληρωνονται, και μονο τοτε ,εαν παρουσιασουν ουσιαστικες πρακτικες προτασεις εξοδου απο το οικονομικο αδιεξοδο ...,Αλλα το ιδιο να ισχυσει και γι αυτους ,οσους κατεληξαν να ειναι σε μονιμη κατασταση πανικου, τηρωντας σιγη ασυρματου στις αποφασεις της συνοδου , και σε οσους επιχειρησαν κατα καιρους, με προφαση το μνημονιο, ηρωικες εξοδους ¨"ανεξαρτητοποιησης"...εκτος του Φλωριδη που παρεδωσε, προς τιμη του ,την εδρα ολοι οι αλλοι που πηδηξαν σε ανεξαρτητες λεμβους απο το πλοιο ,να θεωρηθουν τουλαχιστον απατριδες και ριψασπιδες και ο βουλευτικος μισθος τους με ψηφισμα να αποδοθει αναδρομικα, απο ορκωμοσιας τους, στο εθνικο ταμειο υπερ της χωρας κι αυτοι στη "διακριτικη ευχερεια" αποδοσης δικαιοσυνης εξ ονοματος του Ελληνικου λαου... και δεν ειναι λιγοι αυτοι που φροντισαν να ραψουν κουστουμι, πρωτα απο οτιδηποτε αλλο,υπουργου και υφυπουργου και ... αυτο εχουν μονο να παρουσιασουν αποχωρουντες η παραμενοντες οντες αναπολογητοι....
  kleon
  απάντηση50
   
   
  ΠΕΡΙ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ | 06/07/2011 22:14
  Γιατί θα πρέπει οι βουλευτές να έχουν "τσαμπέ" αυτοκίνητο; εγώ που το έχω πληρώσει και παίρνω το 1/5 απο δαύτους, μαλάκας είμαι; Γιατί να επιτρέπεται η παράλληλη επαγγελματική δραστιριότητα σε αυτούς; Είμαι Δ.Υ και μου απαγορεύουν να εργαστώ δεύτερη δουλειά. Όπως επιβιώνω εγώ να επιβιώσουν και αυτοί. Ο κος Πετσάλνικος "ξέχασε" να αναφερθεί στη συνταξιοδότηση των βουλευτών με .... 4 ή ...8 χρόνια θητείας και συντάξεις 3, 4, 5, 6000 Ευρώ προστιθέμενες μάλιστα στην όποια σύνταξη παίρνουν απο το επάγγελμα που (φέρεται οτι) ασκούσαν, όταν σε εργαζόμενους που κατέβαλαν μεγάλες εισφορές θέτουν πλαφόν 2700 Ευρώ; Σε ποιόν τα πουλάτε αυτά κε Πετσάλνικε; Επειδή ο αρχηγός σας είναι (κατά το ήμισυ) Αμερικανός, μας περνάτε για Αμερικανάκια;
  Φ.Σ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ
  απάντηση2882
   
   
  ντροπη | 06/07/2011 20:52
  μονο λογια, δν καταλαβαινω γιατι να περνουν 15πλασιο μισθο απο τον απλο πολιτη για να καθονται.
  sotek
  απάντηση223
   
   
  Περικοπές!!! | 06/07/2011 20:51
  Σιγά!!! «Κουτσάθηκε η γίδα από το κέρατο». Αν είναι από υποκρισία μικρό το κακό, αν όμως ότι γίνεται ή θα γίνει από πανικό ή βλακεία, τότε δεν πρόκειται να σωθούμε με τίποτα και ποτέ. Το ανέκδοτο δικό μου «πάταξη της φοροδιαφυγής και επενδύσεις στην Ελλάδα».
  ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ
  απάντηση162
   
   
  περικοπες αστεια πράγματα | 06/07/2011 20:39
  Και πως θα ζήσουν με 80.000 χιλιάδες ευρώ μόνο τα καλομαθημένα μας παιδιά; Πολλές φορές φτάνει η υπομονή μας στα όρια, Όταν ποτέ δεν κατάλαβαν οι Εθνικοί μας πατέρες τις ανάγκες τις χώρας και των πολιτών τους. Ποτέ δεν πόνεσαν, άρπαξαν την μπουκιά όσων δεν έχουν δύναμη και φωνή να ουρλιάξουν. Πήραν την αγοραστική δύναμη του λαού. Με αυτήν την πρόταση του συμπαθέστα του Προέδρου της Βουλής. Απλώς μας δουλεύουν άγρια…
  Ίταμος ο Τρικαλινός
  απάντηση252
   
   
  Καταργηση | 06/07/2011 20:25
  Καταργηση ολων των προνομιων τους, καθως επισης και των απολαβων απο τις συμμετοχες στις επιτροπες! Δεν καταλαβα........τι σημαινει 200 με 250 ευρω ανα συμμετοχη, αυτο ειναι κατι σαν τα φακελακια των γιατρων μονο που ειναι νομιμο για αυτους! Παιρνουν τον μισθο τους για αυτο που κανουν και που ειναι υπεραρκετος, 6.000 και 6.500 ευρω φτανουν και περισσευουν για ολα τα εξοδα τους, ετσι κι αλλιως δεν προσφερουν και τιποτα σημαντικο!
  ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
  απάντηση475
   
-