«Αγανακτισμένη» και «θυμωμένη» δηλώνει, ένα 24ωρο μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή, η βουλευτής του ΠαΣοΚ κυρία Εύα Καϊλή. Με γραπτή ανακοίνωσή της η νεαρή βουλευτής αναφέρει: «είμαι θυμωμένη και αγανακτισμένη, γιατί δεν έχω τη δύναμη μόνη μου να διορθώσω όσα βλέπω, γιατί εδώ και μήνες επισημαίνω λάθη και καθυστερήσεις, εδώ και μήνες ζητούσα απαντήσεις ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογίες».
Η κυρία Καϊλή, η οποία ήταν ανάμεσα τους 16 βουλευτές του ΠαΣοΚ που υπέγραψαν το γνωστό κείμενο, χαρακτηρίζει «άθλιο και άδικο το μεσοπρόθεσμο», το οποίο όμως ψήφισε για να μην διευκολύνει, όπως σημειώνει, «με την παραίτησή μου ή την αποχή μου, τους κερδοσκόπους εκείνους που ποντάρουν στην αστάθεια και την πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας». Ωστόσο σημειώνει δεν έδωσε λευκή επιταγή σε κανέναν.
Επιτίθεται εν συνεχεία σε πολιτικούς (τους οποίους δεν κατονομάζει) «που κατείχαν δεκαετίες θέσεις στην κυβέρνηση να μιλάνε σαν να μην φέρουν καμία ευθύνη» και εκφράζει τη λύπη της επειδή όλοι αυτοί οι πολιτικοί δεν έχουν ακόμα αποσυρθεί: «δεν πρόσφεραν τίποτα και πίστευαν πάντα ότι ήταν αναντικατάστατοι και έπρεπε να ντρέπονται που μας οδήγησαν εδώ». Ζητεί τέλος να ελεγχθούν όλοι αυτοί «που πλούτισαν από λεφτά του Δημοσίου τα τελευταία 30 χρόνια».