Καμία εξαίρεση δεν πρόκειται να γίνει, από τα προβλεπόμενα του εκτελεστικού νόμου, για όσους στρατιωτικούς αποχώρησαν οικειοθελώς πριν συμπληρώσουν το 60ο έτος της ηλικίας σε σχέση με τις εισφορές στις συντάξεις τους.

Αυτό ξεκαθάρισε την Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, προκαλώντας νέα σύγκρουση με τη Νέα Δημοκρατία για τα δικαιώματα των αποστράτων, καθώς ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μαργ. Τζήμας τον κατηγόρησε ότι λησμονεί τις παλαιότερες δεσμεύσεις της κυβέρνησής του.

Ο κ. Μπεγλίτης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «από την κοινή προσπάθεια δεν δύνανται να εξαιρεθούν οι απόστρατοι κάτω των 60 ετών που αποχώρησαν οικειοθελώς από την Υπηρεσία, με καθαρά ποσά σύνταξης άνω των 1,700 ευρώ και επικουρικής ασφάλισης άνω των 300 ευρώ, μηνιαίως. Ως χαμηλότερο όριο καθαρών μηνιαίων συντάξιμων αποδοχών καθορίζεται το ποσό των 2.000 ευρώ και αντιστοιχεί συνολική εισφορά 110 ευρώ».

Και πρόσθεσε ότι «ειδικά για το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, τα μέτρα αποτελούν ταυτόχρονα και αντικίνητρο για τις μαζικές παραιτήσεις στην πλέον παραγωγική ηλικία των 45 ετών, λόγω του «φόβου» του συνταξιοδοτικού, στερώντας τις Ενοπλες Δυνάμεις από τις υπηρεσίες έμπειρων στελεχών, για τα οποία ο ελληνικός λαός δαπανά από το υστέρημά του, για τη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωσή τους».

Ο κ. Μπεγλίτης κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ να σταματήσει να είναι ο «αυτόκλητος υπερασπιστής των αποστράτων αξιωματικών, μιλώντας για μέτρα εκδίκησης, όταν οφείλει να γνωρίζει τα πραγματικά δεδομένα και την ανάγκη να συμβάλλουν όλοι, με όρους αναλογικότητας και δικαιοσύνης».

«Θυμίζουμε στον κ. Μπεγλίτη τι έλεγε στις 29 Μαρτίου 2011 σε απάντηση ερώτησής μου: «Το ειδικό μισθολογικό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όπως έχει δηλώσει η κυβέρνησης του ΠαΣοΚ και οι συναρμόδιοι υπουργοί με τον πιο απόλυτο τρόπο, δεν πρόκειται να θιγεί» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Τζήμας.