Συνέχεια στην κόντρα με τη ΔΑΚΕ έδωσε την Τετάρτη ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κυρ. Μητσοτάκης. Μιλώντας στον «Βήμα FM 99,5», ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε στο θέμα της επίμαχης αφίσας, λέγοντας ότι «εάν δεν ήξερα ότι την έχει βγάλει η ΔΑΚΕ θα νόμιζα ότι την έχει βγάλει το ΠΑΜΕ». Παράλληλα, έκανε λόγο για «κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό» και κατήγγειλε πως ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στον ιδιωτικό τομέα είναι εργαζόμενος του ΟΣΕ.
«Εγώ εξέφρασα προβληματισμό με τον πιο δημόσιο τρόπο που μπορώ να το κάνω, από το βήμα της Βουλής, για τον ρόλο τον οποίο παίζουν εν γένει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, με αφορμή την απαράδεκτη απεργία της ΔΕΗ» είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός, ο οποίος έχει αποτελέσει τροχοπέδη σε σημαντικές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ΝΔ, ενδεχομένως και του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ένα διακομματικό φαινόμενο και ευτυχώς που αυτό το φαινόμενο είναι πολύ πιο έντονο στο ΠΑΣΟΚ απ’ ό,τι στη Νέα Δημοκρατία».
«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχει η ΝΔ ένα ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα και η ανακοίνωση που βγήκε από το κόμμα σχετικά με τον περιορισμό των προνομίων των συνδικαλιστών εμένα με καλύπτει απόλυτα. Αισθάνθηκα ότι αυτό το οποίο είπα είναι απόλυτα εναρμονισμένο με την επίσημη γραμμή της ΝΔ και όχι το αντίθετο» υπογράμμισε.
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «κάποιοι συνδικαλιστές στα μάτια της κοινωνίας έχουν ήδη διαγραφεί, δεν παίζουν πια κανένα ρόλο, διότι οι πρακτικές τους είναι λίγο πολύ γνωστές» και κατήγγειλε ότι ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στον ιδιωτικό τομέα είναι εργαζόμενος του ΟΣΕ.
«Η ΔΑΚΕ του ιδιωτικού τομέα θα έπρεπε να εκπροσωπείται από πραγματικούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και όχι από εργαζόμενους σε κρατικοδίαιτες ΔΕΚΟ που παλεύουν με νύχια και με δόντια για το πώς θα κρατήσουν τα προνόμιά τους» τόνισε, κάνοντας λόγο για «πρόβλημα ουσιαστικής αξιοπιστίας».

{{{ audio1 }}}

Τέλος, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Περιβάλοντος ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε να είναι καλύτερος υπουργός Περιβάλλοντος απ’ ότι ήταν ως υπουργός Οικονομικών, ενώ δήλωσε ευχαριστημένος από τη «στροφή» της νέας ηγεσίας «προς τις θέσεις της ΝΔ».

Αναφερόμενος στην πορεία της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι ήταν πριν από έναν χρόνο. «Βρισκόμαστε στα μισά του δρόμου ως κόμμα. Καλύψαμε μια μεγάλη διαφορά, τώρα πρέπει να πάρουμε καλά «κεφάλι» και αυτό θα το κάνουμε μέσα από την αξιοπιστία του πολιτικού μας λόγου».