Διαφωνεί ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠαΣοΚ κ. Οδ. Βουδούρης με το νέο κυβερνητικό σχήμα κάνοντας λόγο για «ανασχηματισμό κομματικής αναδίπλωσης». Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του «με αγωνία και ελπίδα οι Έλληνες πολίτες ανέμεναν μια κυβέρνηση κοινωνικού ανοίγματος, αντ’ αυτού προέκυψε μια κυβέρνηση κομματικής αναδίπλωσης».

Ο κ. Βουδούρης, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά στις τελευταίες εκλογές, υποστηρίζει ότι «το νέο κυβερνητικό σχήμα αντανακλά τις παρούσες εσωκομματικές ισορροπίες με στόχο τη συσπείρωση του κομματικού μηχανισμού». «Εύχομαι αυτό να συμβάλλει στην ενότητα της παράταξης. Όμως, φοβούμαι ότι δεν διασφαλίζει τη μεταρρυθμιστική πυγμή και αποφασιστικότητα, που έλειψε στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα και την ευρύτερη κοινωνική συναίνεση, το μεγάλο ζητούμενο της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε», προσθέτει.

Και τονίζει: «Συνεχίζω να υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τη σύναψη ενός ΄΄κοινωνικού μνημονίου΄΄, που θα δεσμεύει την κυβέρνηση προς την κοινωνία, με συγκεκριμένους δείκτες, έτσι ώστε η εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας για την έξοδο από την κρίση, να γίνει με όρους δικαιοσύνης και προστασίας των οικονομικά ασθενέστερων».