Σε εμπύρετη κατάσταση, για τέταρτη ημέρα, μεταφέρθηκε με στρατιωτικό αεροσκάφος από την Καστοριά στην Αθήνα με την επίβλεψη ανδρών του ΕΚΑΒ, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.

Η διακομιδή του στην πανεπιστημιακή πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου «Σωτηρία» κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω του συνεχούς υψηλού πυρετού.

Όπως προέκυψε από τον κλινικοεργαστηριακό έλεγχο που διενεργήθηκε στο νοσοκομείο της Καστοριάς, ο κ. Πετσάλνικος πάσχει από πνευμονία (Α) με συνοδό υποξυγοναιμία.

Αυτό αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του νοσοκομείου, το οποίο υπογράφει ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Χρήστος Λαζάρου.

Ο κ. Πετσάλνικος εμφάνισε υψηλό πυρετό (39 – 40 βαθμους), από την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, ενώ την Παρασκευή ταξίδεψε για το τριήμερο στην γενέτειρά του Καστοριά, όπου διαμένει ο ίδιος και η οικογένειά του.

Την Κυριακή μετέβη στο νοσοκομείο της Καστοριάς όπου οι θεράποντες γιατροί έκριναν απαραίτητο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα καθώς ο πυρετός δεν υποχωρούσε.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι με εντολή του υποδιοικητή του νοσοκομείου, όπως ειπώθηκε από το τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου Καστοριάς σε επικοινωνία που είχε το «ΒΗΜΑ» μαζί τους, απαγορεύθηκε ακόμη και να συνδέουν τους δημοσιογράφους με τα γραφεία της διοίκησης ώστε να έχουν μια επίσημη ενημέρωση, αρνούμενοι ακόμη και να γνωστοποιήσουν τα ονόματα των ιθυνόντων.